Midtfyns Bryghus, Imperial Stout

Kårets til årets ølnyhed 2007 udvalgt blandt 556 danske ølnyheder. Vi tillader os at skrue forventingerne lidt op!

Mørk, ja kulsort, stout der kalder på cognacglas og pejs. Fyldig med en mørk creamfarvet tung knitrende skumkrone med lang holdbarhed.

Fuldfede gardiner i glasset mørklægger øllet. Volumniøs krop. Den dufter som en stor stabel brænde med lakrids og kaffe on top.

Smagen er kraftig eg og bitre noter af kaffe og chokolade med en fin finish af vanilie. Smagen er meget kompleks og intens men i perfekt blød balance især de 9.5% vol taget i betragtning. Eftersmagen er udsøgt behagelig, blød og langvarig.

Sammen med Double IPA, der scorede en flot 7. plads i afstemningen om årets ølnyhed 2007, er dette rendyrket midtfynsk mesterbryg der perfekt kan nydes alene, til kraftig ost eller sammen med din næste influenza. 

Hvem ved, måske hjalp truslerne fra Mel Gibson på en lidt sløv start for Midtfyns Bryghus. Galningen mente af Braveheart Ale krænkede hans film og navnet på en long gone konge. Men han kan jo prøve at bide skeer med denne Imperial Stout eller Double IPA. Øllene der landede Midtfyns Bryghus på 3. pladsen over bedste danske bryggerier 2007. Kun overgået af Ølfabrikken og Mikkeller.

Karakter (0-6): 6

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s