De fem gaarde, Didrik Luxusbryg

Det største indtryk denne øl efterlader er så afgjort den fine og friske duft af blomster, karamel og ristet malt. Virkelig markant duft. Ravfarvet lager med medium krop.

Fantastisk stolt skumkrone der er tæt og langvarig.

Smagen er dejlig krydret og domineret af kraftig karamel. Eftersmagen er super stærk og de 7.5% vol stikker snuden markant frem her, men behageligt og afrundet.

Denne øl har delt vandene af ølgeegs der enten totalt afviser den eller er vilde med den. Jeg tilhører den sidste kategori, og Didrik var da også med i slutspurten om årets ølnyhed 2005.

Karakter (0-6): 4

9 thoughts on “De fem gaarde, Didrik Luxusbryg

 1. Jeg tog en slurk og afviste den totalt. Ved tredie slurk var jeg solgt. Når først man giver lidt tid til udfoldelse, bliver man rigt belønnet. Og til 15 kroner for 50 cl (i Kvickly), må det vist betegnes som et overordentligt godt køb.

  Tak fordi du gav mig inspiration til at købe den. Jeg troede ikke De Fem Gaarde var andet end udnyttelse af Schackenborgs navn.

  The Brother in Arms

 2. Kære Jesper !

  Det er et rigtig god pointe – og jeg er enig. Har faktisk drukket et par stykker efterfølgende – for ja – det er jo god og billig øl. Og der havde jeg samme oplevelse, den skal simpelthen stå lidt og så skal ens egne smagsløg også køres i stilling. Herligt at du er aktiv på vores lille blog. Håber snart jeg skal kommentere på dine indlæg og glæder mig til vi forhåbentlig snart skal ses til en noget godt bryg.

  A Brother In Arms

 3. Vedr. Didrik
  Ja, smagen i øllet er såmænd udmærket, hvis det er den type øl, man har lyst til. Det er mere prisen, det er galt med. Øllet er brygget som konsumbyg hos Harboes i Skælskør, Danmarks største bryggeri. En halvering af prisen ville svare til bryggets indhold og produktionsform.

 4. Kære “sure” Poul !
  Kender du ikke til blindsmagninger (af vin godt nok) hvor bedømmelsen går på hvor meget smagsdommeren tror en flaske koster ? Det du ikke siger er at Didrik kun smager som om den kostede 7 og ikke 15 kr halvlitteren. At du ved hvor og hvordan den brygges burde være bedømmelsen uvedkommen
  Pris/kvalitet er ikke uinteressant. Det seneste billige tjekkiske øl drak vi igår. Det var en lys og en mørk 1795 – 20 kr for 2 halvlitre – dejligt som half-and-half – god til prisen.

 5. Kære Carsten !

  Tak for din kommentar. Glæder mig til en anledning til at dele en øl med dig. Gerne en øl fra et mikrobryggeri eller en tjekkisk. Jeg kender godt de(n) tjekkiske øl, du nævner. Jeg deler din opfattelse, den er god til prisen. Vi må glæde os over, at vi kan få den så billig – så længe det varer.

 6. Kære gode ølvenner,
  Jeg kan helt se pointen i Pouls oprindelige indlæg. Der er alt for meget fustentaskeri og stjålne fjer over nogle danske såkaldte mikrobryggerier. De forsøger at sælge industriprodukter som håndværk til en helt anden pris. Jeg synes Pouls indlæg er en helt fin måde at holde kvalitet op mod pris. Det forsøger man jo også at gøre med delvis held i anmeldelser af restauranter.
  Hvis en øl solgt til lav pris overrasker skal det også komme den til gode. Men den overdrevne hang til at iklæde sig andre fjer for at sælge til overpris, er ofte kejserens nye klæder og efter min mening uklædeligt. Jeg kunne delvis nævne Klosterbryggeriet og i særdeleshed det såkaldt stadig eksistende Ølfabrikken i form af Gourmetbryggeriets usmagelige nassen på de oprindelige mesterbryggeres navn.
  Jeg kan også sagtens følge Carsten i at et industri bryg skal have en fair bedømmelse.
  Kvalitet vil altid betyde mest på denne blog. Men prisen er også med i billedet. Derfor vil en doven fadøl til 45 kroner på et ellers kvalitetsbevidst ølsted også få en ekstra hård beømmelse :-).
  I håb om flere åbne iog ølhjertige debatter gerne over noget til bedømmelse.
  KH Palle,

 7. Kære læser
  “Skælskør Bryghus lyder som navnet på endnu et dansk mikrobryggeri, og det var i den tro jeg købte øllet. Stor var min undren da en søgning på Internettet intet resultat gav. Der findes intet bryggeri med navnet Skælskør Bryghus. Efter længere tids søgning viste det sig at det er Harboe der står bag, men det vil de åbenbart ikke være ved denne øl, for intet sted på etiketten står der at de står bag. Usselt at man prøver at springe med på mikrobryg-bølgen med denne usle usle usle øl. Ingen steder på flasken fremgår det at Skælskør Bryghus blot er et navn som Harboe har opfundet ud af den blå luft.”
  Ovenstående er hentet fra
  http://www.oeldatabasen.dk/index.php?nav=showbeer&id=1451
  som kom frem da jeg søgte Skælskør Bryghus, i anledning af at jeg i en butik fandt en julebryg i en ½ l flaske med dette navn påført etiketten med store bogstaver.
  Øllet kan såmænd være udmærket, hvis man kan lide det, er det godt, men jeg ved det ikke, da jeg ikke købte øllet. Men indpakningen – flasken og etiket og oprindendelsespåtegningen….. kan man sige øllet er iklædt falske fjer?
  Bare til almindelig advarsel.
  kh
  Poul

 8. Woow, det var noget af en oplevelse. Nok en af de bedste jeg længe har smagt.
  Det gør lidt ondt når man giver 40-45 kroner for en øl synes jeg. Men her har man virkelig topklasse øl for en slik.
  Det er bestemt ikke sidste gang jeg sætter mig til at nyde sådan en fætter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s