Amager Bryghus, Rated XX

Det her øl er limited edition –  brygget i 1000 eksemplarer. Allbeer har lykkedes med at få fat i to af slagsen. Her er jævnfør label tale om en ekstrem øl, men modsat mange andre ekstremøl hvor man forsøger at mixe de forskellige øltyper, er det her humlen der er taget under kærlig behandling.

Hele 20 forskellige humletyper er tilført Rated XX, en hver 3. minut under de 120 minutters kogning og sluttelig tørhumlet med East Kent Goldings. Det kunne være interessant at vide hvor meget humle der rent faktisk er i øllet. Amager Bryghus kategoriser selv denne humlehammer som en Imperial IPA.

Øllet er kobberfarvet og uklart af tætte humletåger. Medium livlig krop med en flot cremet og stædig skumkrone. Både duft og smagsindtryk er meget voldsomt, nærmest som at blive kastet ud i en spontan on the fly ølsmagning af Niels på Plan B, det kan være svært at følge med her !!

Duften er heavy humle, gran, harpiks med frugtige noter af appelsin, citrus og grape. Først smagsindtryk er meget komplekst, uharmonisk og ultra bittert. Men efterhånden som man lader øllet falde på plads sker der noget med balancen og bitterheden. Den jævnes lidt ud en base af malt og karamel.

Eftersmagen er meget lang og meget bitter. Er du typen der ikke kan få din IPA humlet nok er dette en fin test. Rated XX står tilbage som en rigtig god oplevelse og knapt så ekstrem som først angtaget.

Karakter (0-6): 4

One thought on “Amager Bryghus, Rated XX

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s