Great Divide Brewing Company, Oak Aged Yeti Imperial Stout

Tog egentlig på Plan B idag med Palle H for at nå at smage Chynes halvmørke fra vores gode tjekkiske ven. Men ligeså fantastisk det bryg er frisk fra fustagen og skænket af brygmesteren selv, ligeså hurtigt dør det upasteuriserede øls nuancer når 14 dage på fadet er passeret.

Men nuancer fik vi nok af, da vi istedet kastede os over Oak Aged Yeti Imperial Stout fra de amerikanske kultbryggere Great Divide Brewing Company. Intet mindre end en fantastisk oplevelse.

Kulkældersort, let prikkende og nærmest oliet krop med en stor stædig og tæt moccafarvet skumkrone (det dårlige mobilfoto snyder, sorry). Kraftige noter af mørk hårdristet malt, et solidt humlebid og brændt træ nærmest springer op af glasset – et helt og aldeles overvældende og perfekt balanceret duftindtryk. Smagen følger trop uden nogen som helst slingren i valsen; Superintens og nærmest som en tysk bundbrændt røgøl. Malt og humle er i perfekt balance pakket fint ind med chokolade, kaffe, lakrids, egetræ og frugt med et let råddent bid.

Eftersmagen er meget insisterende, bitter og sidder nærmest fast i svælget men balanceres via maltens distinkte sødme. Fantastisk finale.

Karakter (0-6): 5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s