Bocq, Blanche de Namur

Favoritten blandt vennekredsen i hvedeøllets verden. En god ven som jeg heldigvis har stiftet bekendtskab med rigtig mange gange på fad med Plan B s mellemkomst. Det er en hvedeøl, som kan få folk, der ellers ikke drikker øl til at drikke øl, og den kan få mænd som ellers ikke rører hvedeøl til at drikke hvedeøl.

Når de nysindviede løfter kruset mod lyset, ser de en lidt uklar gul øl. Det er ikke farven, som den øl vinder ved. Duften er fint balancer mellem krydderi  og citrus.  Når man åbner munden og lader øllet komme frem til smagsløgene, er der også strøg af koriander.  Jeg bilder mig ind, at jeg også kan smage nellike.

Krydret som en belgisk witt, når de er allerbedst. Den perfekte øl at nyde på en varm sommerdag på terassen med kvinden eller manden i sit liv. Men mindre kan såmen også gøre det.

Jeg vakler mellem fem og seks efter af have smagt den på Cafe Nordlys. Stor var min lykke, da jeg for nyligt flyttede til Østerbro og fandt ud af, at jeg kunne få min yndlings hvedeøl halvtreds meter fra, hvor jeg bor.

På en varm sommerdag kunne det være blevet til seks stjerner. Nu drak jeg den med Morten i regnvejr. Så det bliver fem stjerner.

I modsætning til den velkendte og uretfærdigt mere udbredte witbier Hoegarden, ville det være en dødssynd at tilsætte dette pragtprodukt en citron i glasset.

Karakter (0-6): 5

3 thoughts on “Bocq, Blanche de Namur

  1. Let’s be carefull out there. Tapiren har oplevet en sommerversion, der er sluppet løs i København. Vi sad på den ellers kvalitetsbevidste bar, Kaladset, i Københavns Nansensgade og havde lettere distræt overhørt nogle velmente advarsler fra serveringspersonalet. Vi troede nok, vi kendte vores Blanche de Namur. Det viste sig så, at vi ikke kendte denne sommerversion og aldrig nogensinde har ambitioner om at kendes ved den. Den er ikke mindre end afskyelig og direkte til tagrenden eller rendestenen. Er du på et af de få vandhuller med Blanchen, sikr dig det ikke er sommerversionen , og nyd den. Ellers ryk tilbage til start. Vi måtte efterlade dette udrikkelige drik på bordet og bestille noget andet. Det sker næsten kun en gang på 40 millioner år, at Tapiren efterlader en hvedeøl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s