Cantillon Blåbær Lambic (2007)

Denne ølfortæller elsker lambic, bryggeriet Cantillon og har en stor veneration for blåbær. Når dette særlige bryg, der udelukkende er lavet til Ølbutikken på Vesterbro, bliver prøvesmagt i udsøgt selskab på en balkon med udsigt over Københavns tage en af årets første forårsdage, så smager det af et af de yderste sjældne sekstaller. Vi holder os kun tilbage, fordi 2005 efter sigende skulle smage endnu bedre. Den skulle efter sigende være mere syrlig på den rigtige lambic måde. Så det skal der være plads til at belønne.

Bare holde glasset op og se den utrolig smukke røde farve var en oplevelse.

Denne drik er utrolig velafblanceret. Det er nok et af de steder, hvor hardcore lambic drikkerne og nybegynderne kan mødes. Vi er tæt på at være over i en frugtagtig rødvin.

Jeg glæder mig over at have lagret to flasker derhjemme og ærgrer mig over, at det kun er to.

Den findes (men er udsolgt) også i en 2005 udgave.

Karakter (0-6): 5

One thought on “Cantillon Blåbær Lambic (2007)

  1. Blåbær Lambik 2010 kom på gaden og i Ølbutikken 16. juni. Det har udviklet sig til at være en af verdens mest efterspurgte øl, blandt andet fordi den kommer i et stærkt begrænset oplag og kun sælges fra Ølbutikken. Men også på grund af en helt særlig smag, hvor vi har tildelt 2007-udgaven et af de sjældne seks taller på allbeer.
    Tiidlgere udgaver af Blåbær Lambik sælges nu for priser så høje som 300 dollars på Ebay. Forskellige udgaver af Blåbær Lambik (det her var 6. udgave) er kommet blandt Ratebeer # 50 og blandt Beeradvocate.com ti bedste øl i verden.To svenskere havde for måneder siden emailet til Ølbutikken, om de ikke vil varsko om release datoen. De ville nemlig cykle helt fra Stockholm for at sikre sig nogle eksemplarer af denne gudsbenåede drik. Og så kan der jo være behov for at vide i lidt god tid.
    Vi havde en flaske af 2010 med til ølsmagning den selvsamme aften. Vi må noik erkende, at den ikke faldt i folkets smag. Og den virkede klart mere syrlig end et par af de tidligere udgaver. Tapiren vil gemme den et par år og tror på, at den når tidligere tiders sublime smag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s