Duvel Moortgat, Duvel

Man bør tage sig i agt for denne fremragende belgiske øl. Det er en djævle i lyse fåreklæder. Men en af mine favoritter inden for belgiske øl, når vi bevæger os uden for Seinedalen.

Man skal allerede tage sig i agt allerede ved åbningen. Mit første bekendtskab med Den Store Djævle var adopteret fra lufthavnen i Bruxelles. Champagneproppen gjorde det til et passende valg for at fejre, at Berit efter tre måneder som handy-woman havde en flot nyistandsat lejlighed. Men proppen røg med djævelsk fart op i loftet og gennemborede de to lag nyopsat filt.

Dufen af øllet var overvældende viniøs.  Bemærk de mange bobler, hvis øllet er skænket i et højt glas. Smagen er både malt, brødagtig og rigt varieret af frugt. Jeg smager i hvert flad appelsin og melon.

Hvad der får mig til at overgive mig totalt er balancen mellem sødme og bitterhed. Jeg bryder mig mindre om den sødme, som er fremherskende hos mange stærke belgiske øl.

Munden er fyldt ud med denne øl, og man får et behageligt efterkick med en behagelig bitterhed.

Endnu en grund til være forsigt, når man indgår en ølpagt med Duvel. Det er en myte om at mørke øl altid er djælsk stærke og stærkere end lys. Det er en myte for mørkt malt ville andet lige give en svagere øl. 

Denne lyse øl med den forholdvis spinkle krop smager i hvert fald ikke af 8,5 procent.

Jeg er villig til at gå i pagt med Duvel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s