Grauballe Bryghus, Orange Blossom

Denne øl er min yndlings firma-jule-frokost-øl. Der kan være andre og endnu stærkere øl som kan være interessante at  sidde bænket og nippe til smagsindtrykkene. Orange Blossom er til gengæld en øl, man kan drikke en helt aften uden hverken at blive træt af smagen eller træt i det hele taget. Med Plan B’s mellemkomst har flere julefrokoster, jeg har deltaget i, været beriget med denne fantastiske juleøl, der både er behagelig og med et interessant eksotisk strejf.

Den har en smuk kobberfarve og er som ufiltreret øl uklar. Det er ikke tilfældigt at øllet har en meget markant smag af citrus og honning. Der er under gæring tilsat orange blossom-honning, der udvindes af bikuber i brasilianske bikuber.

Nogle ølkendere foretrækker den på flaske. Jeg synes absolut den gør sig bedst på fad.

Det er den juleøl, jeg nødigst vil undvære. Meget uheldigt i 2007, da den stort set var umulig at opdrive i København. Heldigvis havde Plan B gemt et par stykker. I år håber jeg på en Orange jul.

3 thoughts on “Grauballe Bryghus, Orange Blossom

  1. Jeg har to gode nyheder og en dårlig. Der er ankommet fustager med denne pragtfulde juleøl. Det hævdes bl.a., at et par baljer befinder sig i kælderen under Plan B. Den anden gode nyhed er, at der er kommet flasker med Orange B til København. Blandt andet i Barely Wine. Den dårlige nyhed er, at denne øl efter vores smag er betydelig bedre på fad. Tapiren og Martin holdt en testsmag efter et netværksarrangement og var begge skuffede,

  2. Tapiren bar været på yndlings vandhullet og konstateret, at der nu er Orange Bloosom på fad. Så blev det atter orange jul på Plan B. Vi var dog lidt skuffede og synes ikke, at den smagte helt, som vi huskede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s