Mikkeller, Redcurrant Lambic

Mine forventninger kunne ikke være andet end tårnhøje. Danmarks førende kult-bryggeri Mikkeller præsenterede under Ølfestivalen en øl brygget i samarbejde med  mit favorit bryggeri Cantillion. Når man dertil kan tilføje, at det er min yndlingsøl-type, vi taler om, spontangæret øl. Så bliver forventningspresset nærmest umenneskeligt.

Det begyndte rigtig godt. Farven var herlig uklar, og duften den elegante skarpe, jeg holder så meget af. Men selve smagen var en skuffelse. Det var som om, den aldrig rigtig udfoldede sig.  En stor skuffelse for mig, men tilsyneladende meget mere spiselig (eller drikkelig) for dem, der ikke holder af spontangæret øl i sin skarpeste form. I hvert fald kunne gode venner, der normalt ikke kan lide rigtig spontangæret øl, godt fornøje sig over dennne.

Min umiddelbart konklusion var, at den nok ikke havde lagret de obligatoriske to minimum år på trætønde, men senere research har afsløret, at det skulle være tilfældet. Faktisk på trætønder fra Cantillion.

Brygget er tilsat store mængder danske rips.

Mikkel (ler’s) bror, Jeppe, fra Ølbutikken har været så venlig at oplyse, at øllet ikke som vi først skrev, er brygget på Cantillon, men såmen på Vesterbro.

One thought on “Mikkeller, Redcurrant Lambic

 1. Hej!

  Lige til oplysning, så er lambicen ikke brygget på Cantillon, men på Vesterbro i København, gæret på mikroorganismer fra den dejlige Københavnske luft. Lambicen er tilgengæld lagret (i rigtig nok 2 år) på brugt træfad fra Cantillon!

  Vh
  Jeppe
  Ølbutikken
  Bror til Mikkel(ler)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s