Lagunitas Brewing Company, IPA

Mit første bekendtskab med Lagunitas Brewing Company var ikke nogen succes. Opdagede dem første gang på Ørsted til en CL kamp med Brothers in arms Palle H og Jesper S. Her fik jeg deres Imperial Stout, der efterlod os puzzled og ved anden lejlighed deres Cappucino Stout der var slet og ret vulgær. Så det var først da mesteren købte mig deres IPA på Jazzhouse at jeg ville give dem en chance mere.

Lokationen var denne gang gode gamle Panzon på Rosenvængets Allé. Stedet fortjener ros, da det er den eneste spot på Østerbro hvor du udover en fantastisk og rustik tapastallerken, et vidunderligt vinkort også kan få noget hæderlig øl. Dette med mindre du gider betale 92 kr for Nørrebro Bryghus flaskeøl på den Franske Café. Og det gider du selvfølgelig ikke. 2100 er mit turf så jeg vil gerne sætte en tyk streg under denne pointe, som en slet skjult opfordring til kompetente ølpushere om at indløse et uforløst potentiale på Ø.

Mørkgylden orange krop med creamet, snedhvid og tæt skumkrone med lette gardiner. Du behøver blot at stille øllet foran dig og duftindtrykket flyver op af glasset: kraftig humle, harpiks, blomster og karamel. Virkelig markant duftindtryk. Smagen følger flot trop med fornuftig balanceret forhold mellem det sødlige og det bitre: igen kraftig humle, karamlel og blomst og citrus. Humlebiddet oplever jeg som en smule ude af balance hvilket måske skyldes de usædvanlig mange forskellige humlevarianter der binder denne IPA sammen. Lagunitas flabede San Francisco retorik er svær ikke at lade sig charmere af; “Vi er i stand til at lave fantastisk øl af gedemælk, brombær og asfalt på månens overflade” eller “Lad din drøbel overrisle med den nye verdens vidunderbryg” sætter fint stilen for disse pågående amerikanske mikrobryggere. Lagunitas IPA er en funky øloplevelse. IPA Maximus og Braun Shugga – your next.

Karakter (0-6): 4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s