Chýně, Dvorní Ležák 12% kvasnicový polotmavý

Der er et par måder at komme højt op, som kan anbefales: En flytur på 55 min. til Prag, hvor et af formålene er at forberede fremtidige studier for de dedikerede ølstudenter i vores dansk-tjekkiske ølakademi. Eller en tur til Chýně gårdbryggeri 35 min. efter landing i Ruzyně.

Starter med deres vidunderlige 12 % halvmørke pilsner (5 % alkohol) af wienertypen og tænker sørgmodigt, at the crew burde være med her – de elsker stedet. Men de sidder sikkert nu og nyder en specialøl til 55 kr. i København. Her koster øllet 7 danske kr., hvilket nærmest tilskynder til at give et par omgange mere.

Øller er ravfarvet med et fint skum, der lægger sig langs glasset inderside. Smagen er komplet, som jeg foretrækker en øl. En lille anelse sød, masser af frugt, som i munden ændrer sig til en fyldig, humlet øl med en forfinet smag af let ristet malt og nyhøstet mark. Fornemmelsen af den nybryggede øl er fin og det sidste smagsindtryk er en behagelig tørhed.

Øllet er i familie med den østrigske wienertype. I Tjekkiet er der i de sidste år fremkommet en del af denne type. Staropramen producerer fx Granat og Pilsen Prazdroj laver en rimelig acceptabel såkaldt Master. Men den her anmeldte har en fantastisk kvalitet til forskel. Det er håndbryg brygget med kærlighed ift. industribryg.

Karakter (0-6):5
Chyne gårdbryggeri

2 thoughts on “Chýně, Dvorní Ležák 12% kvasnicový polotmavý

  1. Kære Mester !

    Nej, hvorfor bruge tid på at mingle med pøblen når man i sand rockstarstil kan have en chauffør ventende i lufthavnen!! Husker nu Master fra Pilsen Prazdroj som mere en “rimelig acceptabel”. Men det har jeg nok glemt alt om til december 🙂

  2. Kære Martin,
    Master hører til i den bedre ende, men vi foretog en del sammenlignende studier i Prags centrum, hvor øl fra Pilsen i den grad dominerer. Vi drak den og Urquell, når vi skulle spise. Derefter tog vi hjem og åbnede en flaske fra Chýně og alle måtte blot sande, hvilken utrolig forskel, der er på de øl. Jeg vil kalde det forskellen på de gamle Skodaer og en af deres nye modeller.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s