Brouwerij Van Steenberge, Gulden Draak, 2001

Undertegnede er pt i en form for fleksjob på denne blog. På grund af en kraftig virus kan jeg ikke smage særlig meget, så anmeldelserne sker altid sammen med en af de kompetente anmeldere på denne blog. Det passer mig rigtig godt, for god øl bør nydes i godt selskab. I dette tilfælde med Martin.

Fra tidligere bekendtskaber på blandt andet Brew Pub ved jeg, at det er voldsom sødmefuldt sag på 10,5 procent, som man selv i de små buttede flasker skal tage sig i agt for.  Mere end en ølelsker har måtte give fortabt over for disse små djævle, der ellers ligner mælkeflasker.  

Denne gang fik vi mulighed for at smage på en flaske med 7 år på bagen på Plan B. Da proppen var fjernet på behørig vis, fik vi hældt et glas op der, der mere lignede rødvin på farven end øl.

Den lange laring af den triple har gjort sødmen væsentligt mere afrundet. Vi var nok enige om, a den var på kanten af at være vulgær  uden at være det.

Det er dog sjældent at man møder en øl, hvor man ligefrem kan dufte sødmen, før man smagter. Ikke mindst når man ovenkøbet har næsen tilstoppet som en A-bus i myldertiden. Alligevel trængte en duft af sødelig rådenskab op i næseborene.

Og jo, den fandtes kun i store flasker, så vi fik rigeligt af denne overvældende sag. Absolut værd at prøve, men vi ville nok gå efter de små buttede en anden gang. Men meget gerne med et par år på bagen.

Vi har været lidt i tvivl om karakteren og ligget mellem et fire og femtal. Den er spændende til et femtal, men vi kan lide den til et firetal. Så er stort firtal til Gulden Draak lagret i Plan B skatkammer.

Det kan tilføjes, at denne belgiske bombe er særligt velegnet til lagring. Ikke bare fordi den vinder ved det, men de helt mælkevhvide flasker gør, at der ikke trænger sollys ind til øllet.

Karakter (0-6): 4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s