Chýně Tmavý Speciál 14° Pivo Černé

Må indrømme, at de er svært at miste fascinationen for Chýne-øllet. Købte en hel del ved starten af vores ferie i Prag denne gang. Køleskabet blev faktisk fyldt. Fru rejsechef Jindra forlangte, at jeg hurtigt gjorde plads til et par liter biomælk til børnebørnene, som skulle bo hos os. Kravet blev straks opfyldt ved at nyde landbryggeriets bedste øl – deres sorte special.

Jeg er ikke alene om fascinationen. The crew var begejstrede, da vi kom til denne mørke pilsner (5 % alkohol) ved vores studiebesøg på bryggeriet i foråret. Det var det besøg, som inspirerede Martin til at starte denne blog, hvor vi har dedikeret os til at dele gode øloplevelser.

Øllet er umiskendeligt fra dette gårdbryggeri. Flot frisk næse med anelser af nyhøstet mark. Mørkebrunt skum. En komplet smag af den ristede malt. Det er kaffe, bitterchokolade og en tydelig røgfornemmelse, som giver øllet dets særlige karakter. Blød mundfylde og en herlig eftersmag, som giver det et præg af stout.

Jindra mener, at det er en af de tjekkiske øl, som man meget nemt kan blive afhængig af uden at blive alkoholiker.

Mere præcist kan det ikke siges.

Karakter (0-6): 6
Chýne gårdbryggeri

One thought on “Chýně Tmavý Speciál 14° Pivo Černé

  1. Der er en unik mulighed for at smage denne øl i verdensklasse i favorit øl-hulen Plan B pt. Har prøvesmagt i aften, den var præis lige så meget welt klasse, som hukommelsen huskede den. Og endda veltempereret. Prøv den. Den fås ellers ikke andre steder end en times tur uden for Prag. Og skynd jer. Om fjorten dage er det slut.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s