Fuller’s, Vintage Ale 2004:

Fremragende øl, der kan tåle at blive lagret

Når vi under brandet Eventmenneske & Partner har afholdt ølsmagninger, har vi nok været lidt geografisk indsnævrede. Vi har hovedsageligt serveret øl fra Belgien, Tyskland, USA, Danmark og Nøgne Ø..

I løbet af sommeren har vi afholdt  øl-EM, hvor vi var nødt til at søge lidt bredere for at komme frem til de otte lande i kvartfinalen.

Ved hjælp af gode ølpushere fik vi fingrene i en af de berømmede årgange af den særlige øl, Vintage Ale, fra den gode London-bryggeri Fuller.  Og den blev modtaget med storm af bl.a. de ansatte i FTF og kunne gå hele vejen til finalen.

Vi ser mange ligeheder med portvin. Og det er posivt ment, da vi begge værdsætter den drik meget højt. Både emballeringen i en papæske, flasken og betegnelsen vintage leder mere tankerne hen på gudedrikken fra Portugal.

Det er også en øl der vinder ved at blive gemt, som brygget i september i et femcifret antal.

Men også øllets farve leder tankerne hen på portvin. Den er meget rubinrød. Duften var frugtagtig, nærmest appelsinagtig. Og i smagen var flere ting end det er muligt at få ned på papir. Rosiner, karamel og vanille var blandt de sporringer, deltagerne i ølsmagningen kom frem til.

Nu nød vi disse sjældne og fremragende dråber en sommeraften i juni. Men jeg kunne godt forestille mig at erstatte (eller supplere) juleportvinen med denne fremragende drik. Ærgerligt at den formentlig bliver endnu bedre, jo længere man gemmer den. Og den der gemmer til natten, gemmer til katten óg Ånden,

Vintage ale er forskellig fra årgang til årgang. 2004 kan nå rigtig langt..

Karakter (0-6): 5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s