Mikkeller, Simcoe IPA

Første gang jeg smagte Simcoe IPA var sammen med Palle H på Plan B. Men bedst som jeg troede at jeg nu skulle jeg hjem og have noterne på bloggen, smed Palle først en smagsprøve frem i et lille glas på Faust fra Grauballe og dernæst Hopping Frogs double IPA på flaske. Woaah – 5 kvarters intens overkill på mine smagsløg, der nu var stimuleret på så højt et niveau at jeg opgav alt om blog og blot spadserede hjem langs søerne og trak frisk luft ind gennem munden for at undgå en humleoverdosis. Herefter måtte jeg jo tilbage på Plan B endnu engang for at koncentrere mig om Simcoe, denne gang uden Palle. Ja, der er en første gang for alt ting, vores faglige redaktør var nede med en virus.

Simcoe IPA er namet efter den aromatiske humletype Simcoe, som der er rigelige mængder af i denne total kompromisløse IPA fra Mikkeller efter amerikansk forbillede. Duftindtrykket er markant af aromahumle og frugtnoter. Kroppen er virkelig fyldig, prikkende og humletågerne står tæt i det disede øl, som på toppen dækkes af en hvid, tæt og langvarig skumkrone. Allerede inden dråberne rammer drøblen er jeg helt og aldeles solgt.

Smagen lever fuldt op til den flotte form. En sand humlehammer med ekstrem bitterhed. Men på en raffineret og behagelig måde med citrus, blomst og karamel på toppen samt en krydret maltsødme, diskret i baggrunden, men lige præcis nok til at kontrastere bitterheden så øllet opleves som perfekt afstemt. Mundfornemmelsen er behagelig, blød og varmende. Oplevelsen afsluttes med en laaang eftersmag af behagelig bidende bitterhed.

Alt i alt en fantastisk øl-oplevelse. Er man en tungt bevæbnet humleridder, ja så er Simcoe IPA en ønskemodstander, men er man derimod en knapt så erfaren fodsoldat kunne Stateside eller All Others Pale været mere oplagte sparringspartnere.

Det er jo ufatteligt at den herre Mikkel Borg Bergsø for blot to et halvt år siden startede dette øleventyr som ukendt amatør i en lejlighed på Vesterbro. I dag er han den førende nomade- og mikrobrygger herhjemme, hyldet som ren verdensklasse af alt fra ratebeer til danske ølentutiaster, og den status vil denne IPA kun bestyrke.

Simcoe rammer først butikkerne på flaske 1. november, men i skrivende stund kan den med fordel nydes frisk fra fustagen på Plan B, Ørsted og Ølbaren. Den anden gode nyhed er at Simcoe IPA er den første i en ny serie af single humle IPA’er fra Mikkeller. Bring it on !!

Billedet øverst fra Beer Festival er venligst udlånt af de herrer Klaus Bransmark og Claus Jensen fra Mikkeller Fan Klub på Facebook.

Mikkeller og hans diciple har også en god portion opfindsomhed og humor, når de “brander” brygget on tour. Se YouTube klip herunder:

Karakter (0-6): 5 
Flere anmeldelser af Mikkeller
Mikkellers hjemmeside

Mikkellers Blog

One thought on “Mikkeller, Simcoe IPA

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s