Mikkeller, Hoppy Witt,

For nogle år siden blev fusionskøkkenet det store mantra for danske restauranter. Måske er fusionsøl det næste skridt for danske bryggerier.

Denne hoppy witt fra altid innovative Mikkeller er i hvert fald ret interessant, selvom projektet fik tapiren til at rynke lidt på snablen. Kan man fusionere IPA genren og en belgiske witt? Vi holder meget af begge dele hver for sig, men sammen? Efter nærmere tests kom vi frem til, at en humlet witt  absolut ikke er det værste, vi aldrig har haft.

Ved først øjekast i dunkel belysning ligner det en god ufiltreret belgisk hvedøl, måske lidt mørkere. Flot skumkrone med fine gardiner.

Vi duftede bitterhed og koncentrerede derfor vores jagt på IPA-islæt. Humletheden kommer meget sent i forhold til traditionelle IPA’er. Spændende.

Vi blev også først enige om, at der ikke var meget hvedøl over den. Men efterhånden kom vi frem til, at der var en rundethed og frugtagtighed, som måtte skyldes witt-tilhørsforholdet, selvom det ikke er det dominerende.

Sådan er det vel med alle succesrige fusioner, at ingen af parterne skal blive dominerende. Det her blev i hvert fald en behagelig oplevelse, som nybegyndere ud i IPA’ens verden nok vil nyde.

Vi glæder os rigtig meget til at smage den på en varm sommerdag, hvor fx favorit IPA’en fra Nøgne Ø vil være for voldsom.

Efterfølgende var vi i så voldsomt i tvivl om karaktergivningen, at vi måtte på Jazzhouse for at teste henholdvis en IPA og en hvede fra Brøckhouse. Ingen af dem var lige så interessante som den her.

Vi har hørt en lille fugl synge om, at Mikkel fra Mikkeller var på vej til USA samme dag som vi bedømte denne øl. God tur til ham, og forventningerne er høje. Vi håber også han bliver ved med at brygge afdæmpede øl som denne og ikke udelukkende de ekstreme øl inspireret af de vildeste amerikanske microbryggere.  

We believe in Mikkeller, billedet venligst udlånt af Mikkeller Fanklub på Facebook

Karakter (0-6): 5
Mere Mikkeller på bloggen
Mikkellers hjemmeside
Mikkellers Fanklub på Facebook

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s