Windhoek, Lager

Når man har et par timer at slå ihjel i lufthavnen i Tanzanias hovedstad, Dar es Salaam, er det virkelig tiltrængt med en god øl. Desværre er det en mulighed, man kan kigge lige så langt efter som bare et minimum af venlighed fra personalet.  

Efter at have betalt et transitvisum på 30 dollars for ærbødigst at opholde sig et par timer i et lummert ventehelvede af en lufthavn og blive aftjent af uforskammede visa-betjente, der synes alt andet end deres arbejde er det vigtigste, ville en tørstig tapir være forfalden til lidt af hvert.

Derfor blev det da også øjnet som en oplevelse  for første gang stifte bekendtskab med en øl fra Namibia. Det var det så ikke. Efter flere slurke ville jeg have ønsket, at jeg havde betalt de 30 dollars for en øl fra Heineken. Eller havde taget et krus vand.

Efter en del nedlevelser med forskellige østafrikanske øl var dette lavpunktet. En øl helt uden krop.

Omgivelserne gjorde heller ikke noget for at fremme bare snerten af en oplevelse. Det er den absolut mest trøstesløse lufthavn, jeg har oplevet i en millonby.  Der var en mulighed for at få mad (og øl) i et cafeterie, der fik Guldager Hallens grillbar i min barndomsby, til nærmest at fremstå  på gourmet niveau.

I den aftenlumre hall sørgede propeller for at sende en tommeltyk em af friture ud af alle afkroge af ventehallen. Det gav en dårlig smag i munden, som man gerne ville skylle væk. Windhoeks lager var ikke det rette skyllemiddel.

Der bruges ofte et citat om at dårligt øl er som sex i en kano. Meget tæt på vand. Dette var ikke tæt på vand, det var dårligere.

Karakter (0-6): 0

One thought on “Windhoek, Lager

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s