Cantillon, Rosé de Gambrinus

Rose de Gambrinus er en hindbær øl (framboise). Det lyder sødt, men det er den ikke. Slet ikke. Tværtimod er det en syrlig smag (og duft), som kan skræmme de fleste.

Denne anmelderduo er ikke subjektive. Vi lægger ikke skjul på at vi har en særdeles syrlig tand. Vi sidder og nyder denne øl, som nærmest kan betegnes som en god gammel ven, i slipstrømmen af en ølsmagning på favoritstedet Plan B.

Vi er til enhver tid parate til at aftage de flasker, der erfaringsmæssigt bliver til overs, når smagningen kommer til de spontangærede.

Vi konstaterer, at selskabet ved nabobordet ville kløjs i denne drik. Som Julie bemærker,  kunne de end ikke klare en spontangæret sødet med jordbær.

De fleste vil nok betegne denne Cantillon som voldsom syrlig, selvom vi har smagt det endnu syrligere. Det er svært at definere mildhed og syrlighed, når de flestes smagstærskel forlængst er overtrådt på dette punkt. Men tapiren hævder, at hindbærene har mildnet den i forhold til de mest syrlige fra det højtelskede Cantillon bryggeri. Det skal siges, at den bliver mere syrlig jo længere, den får lov at ligge. Der er gemt et par stykker i arkivskabet oppe på loftet.

Brygmesteren lavede oprindeligt denne øl som et opgør med de mange søde framboise, der findes i Belgien. Han ville ikke kalde den en framboise, men en rosé. Det skulle også være en hyldest, ikke til vinens gud  bacchus, men til øllets skytsengel Gambrinus.

Ubekræftede rygter siger også, at han oprindeligt bryggede den for at tage den med på en date. Et modigt valg. Den har i givet fald nok været uden den nuværende etikette.  Ingen tvivl om at daten har været noget helt særligt, hvis hun har værdsat denne drik, der kan få skytsenglene til at synge.

Karakter (0-6): 5

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s