Gourmetbryggeriet, Sommer Sloer

Indrømmet det her er sæson øl og jeg er sent på den. Men hvad gør man når fruen på en kold efterårsdag kommer hjem med et par Sommer Slør fra Gourmetbryggeriet i store flotte 75cl flasker til en flad tyver stykket fundet i ISO. Kvitterer og svinger indisk mad fra Smørhullet på bordet, nærmere betegnet lam mildt marineret i frisk ingefær, tomat og korriander. Det passer perfekt til dette bryg, som er noget af det mest interessante jeg har fået fra Gourmetbryggeriet.

Duftindtrykket er markante blomstrede og frugtrige noter i næsen. Farven er mørk gylden, kroppen er frisk og let prikkende, og skummet hvidt, tæt, stort, stift og langvarigt. Jeg havde så ikke læst den kommercielle beskrivelse og blev derfor meget overrasket over smagen. Havde egentligt regnet med en let blomstret ale, men istedet har Gourmetbryggeriet åbenbart haft andre sommerdrømme og tilsat røgmalt, som er meget markant i smagen og giver øllet en helt anderledes og original dimension.

De varme og røgede noter af brænde, svovl og bål dominerer over det sommerlige og frugtrige, jeg aner ikke om det står i nogle opskrifter, men det passer perfekt til min mildt krydrede inderdish, selvom lige netop det mad nok gør at jeg går glip at nogle af smagsnuancerene. Men så er det jo godt man har en flaske mere. Det bittersøde og røgede bid er i en god balance. Finalen er røg og varme og det samme er mundfornemmelsen. Hyggeligt øl, også til en kold efterårsdag hvor regnen står ned i stolper.

Karakter (0-6): 4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s