Klosterbryggeriet, Årsøl

Hvilken øl ville cisistenermunkene servere til uventede gæster? Ifølge det nystartede Klosterbryggeriet ville det være en årsøl. Så den skulle testes.

Nogle øl bliver testet under ekstreme forhold. De bedste kan klare det, som denne Årsøl. Denne dobbelt bock blev nemlig nydt sammen med den særegne vestjyske egnsret, bakskuld. Bakskuld er både meget salte og røgede og skal helst hænge ude på en tørresnor i vestenvinden i et par uger for at blive hærdede. En meget speciel oplevelse.

Ret skal være ret, så øllet bliver prøvesmagt, før smagsløgene bliver saltede som en vinterglat landevej. Det er en smuk øl og meget behagelig. Vores åndelige vejleder ville nok sige, at den ikke er voldsom prægnant.

Den er tilsat blåbær, en personlig favorit, som den udsendte anmelder ikke kunne smages den dag. Muligvis fordi øllet først var for koldt, siden var anmelderens smagsløg måske tilsaltede.

Men den holder hele vejen hjem, mens de to bakskuld bliver sat til livs på Kunstpavillionen i Esbjerg. Det kræver både sin mand og sin karakterfyldte  øl at komme gennem de to salte fladfisk. Så fire stjerner til den.

Denne øl er til hele året. Men om få dage kommer Klosterbryggeriets juleøl på gaden. Den er til fem stjerner.

Karakter (0-6): 4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s