Mikkeller, It’s Alight

Fantom-bryggeriet Mikkeller har mange ting at byde på, heriblandt en underfundig humor. Derfor hedder denne øl “It’s Alight” med sine beskedne 4,5 procent (det er immervæk over dansk pilsnerniveau) i modsætning til storebroderen  “It’s Alive”, der holder omkring otte procent. Det er muligvis den svageste øl, Mikkeller har brygget?

Hvad der gør tapiren særlig interesseret i denne øl er anvendelsen af gærkulturen bretonamyces. Få særligt inviede ved, at det er den særlig gærkultur, som muliggør spontangæring. Mikkeller har anvendt denne gærkultur før til Redcurrant Lambic og med præcis samme resultat efter min smag.

Duften er den velkendte fra fx Cantillion af ekstrem syrlighed. Den smag Tapiren elsker, og de fleste nok finder frastødende. Atter engang fastslået ved, at de to nærest siddende par simpelthen nægter at smage på den, efter at have duftet.

Men smagen kommer aldrig i nærheden af Cantillions. Det ender efter min mening som en half & half mellem en almindelig ale og en spontangæret øl. Det skal retfærdigvis siges, at denne øl ikke blive markedsført som lambic, men med den duft, havde man lov at håbe.

Vi sad i lang tid og voterede mellem et tre og et fire tal, da det jo i for sig er en ganske behagelig øl. Det endte med et tre tal.

Disclaimer: Denne øl er udelukkende prøvesmagt til en i øvrigt fremragende Mikkeller Monster middag på Nørrebro Bryghus. Da den således lå i smult øl mellem forskellige udgaver af Mikkeller Monster på en alkoholdprocent på 16-18, var smagsløgene i den grad stressede.

One thought on “Mikkeller, It’s Alight

  1. Ja, Mikkels Monster var en hård aperitif inden vi skulle smage It’s Alight. Synes det var en meget spændende øloplevelse. Aldrig har jeg dog smagt en øl hvor næsen er det rent spontantgærede trademark og smagen ren Ale. Men interessant at opleve hvor mange af gæsterne ved vores bord der “stod af” alene pga. duften! Dette i skarp kontrast til Tapirens intense koncentration!!

    Det skal også noteres at Mikkellers It’s Alight blev ledsaget af en vidunderlig forret, Jomfruhummer og blomkåls panna cotta. Mums!!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s