Jensens Bryghus, Ngong Hills

Efter at have læste Tapiren alias Palle’s anmeldelse af Tusker øl fra Kenya Breweries kom jeg hen i Fakta, som havde ”Ngong Hills – Kenyansk inspireret” fra Jensens Bryghus i Juelsminde. Mens øllet blev lagt i indkøbskurven spekulerede jeg lidt over, hvor jeg skulle skaffe lidt jetbrændstof fra, hvis den var en skuffelse. Jeg købte dog alle 6 til 20 kr. pr. stk., 50 cl.

Ngong Hills, er berømt fra Karen Blixens “Min afrikanske farm”, der ligger for foden af Ngong Hills, i det nuværende Karen – Nairobis mest eksklusive forstad. I filmen ”Min Afrikanske Farm” blev Denys Finch-Hatton begravet i Ngong Hills med en fantastisk udsigt ud over den enorme Rift Valley med den kraftigt røde sandjord. Ngong betyder knytnæve, og henfører til de 5 bakker, der på række ligger som knoerne på en knytnæve. På  etikken af øllen er afbilledet 6 Masaier med et akacia træ som midtpunkt med en flot stemningsfyldt rød gul aften himmel.

Om øllet: Flot øl når den skænkes op, lovende dufte ved opskænkningen. Smagen er udmærket, men der er kun en svag eftersmag. Øllet er ikke specielt sødt selvom etikken lover en sød øl med karamelagtig smag. Øllet har dog ingen bitter eftersmag. Øllet har ingen fyldighed i munden, men trods dette var det alligevel en nydelse også at åbne den næste øl.Øllet er sine penge værd. En spændende ale med både ristet hvede- og bygmalt

Denne øl indgår dog ikke i listen over produkter på http://www.jensensbryghus.dk (29.10.2008), som samtidig fortæller, at brygmesteren er øltyskeren Kai Ullrich.

Karakter (0-6): 3

 

2 thoughts on “Jensens Bryghus, Ngong Hills

  1. Kære Poul, vær du glad for at det kun var en nær-kenyansk oplevelse og ikke den ægte vare.. Velskrevet og jeg kvitterer men den ægte varer på mandag. Dog ikke brændstof, men øl. KH Palle,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s