Nøgne Ø, Ut på tur

Tapiren skal ikke lægge skjul på, at den har et meget blødt punkt for Nøgne Ø. Den ene halvdel er, at det er norsk. Den anden halvdel at det insisterende bryggeri fra Grimstad brygger uforskammet godt øl.

Da tapiren tilfældigvis var forbi Ølbaren for at hente sit årskort til zoo, var det næsten nødvendigt med en smagsprøve fra de altid spændende haner. Altid kompetente  A Jakob anbefalede noget helt specielt fra Nøgne Ø.

Vi taler om en øl, hvor der er tilsat tyttebærøl lagret på lambic gær. For os der både kender vores Emil fra Lønneberg og spontangærede øl bliver det næsten ikke større. Herudover er der vist tilsat grankogler. Selv i et overfyldt lokale på ølbaren uden hverken ventillation eller musik, spiller der liflige toner af skov.

Nøgne Ø har tidligere lavet øl inspireret af skoven blandt andet den navnkundige Norwegian Wood. Men den her overgår alt.

Selv her hvor vi træder ind i vinteren og kalenderen skriver november, vil Tapiren gerne drage på picknick i de nordsjællandske skove med denne fantastiske øl. Desværre findes den vist nu kun på fustage og i yderst begrænset oplag. Den er brygget udelukkende til European Beer Festival i København. Men forhåbentligt kan et massivt pres få de gode nordmænd til at omgøre denne beslutning.

Det kan kun gå for langsomt med at få de gode dråber på flaske som på billedet. Bring them on. 

Havde vi været en anden og mindre hård anmelder, havde vi givet mindst seks stjerner, nu bliver det til fem flotte af slagsen.

Ut på tur er optur.

Karakter (0-6): 5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s