Mikkeller, Jackie Brown

Evigt udfordrende Mikkeller leverer altid mere end etiketten lover og afsøger notorisk øl-typens alleryderste grænse. Modsat så mange andre slipper han også fantastisk afsted med det gang på gang. Selv når han hælder venindeøl i vores IPA – Hoppy Witt – begejstres denne blogs faglige redaktør. Selv hænger jeg stadig fast i min fordom mod hvedeøl, som noget der hører til på blanke posh caféborde, og har ikke turdet smage Hoppy Witt endnu.

Men så er det jo godt at der endelig er landet en foxy mama, Jackie Brown på mit køkkenbord. Jeg er stor fan af Tarantinos Jackie Brown, Pam Grier, der jo udstiller Beyonce som mtv-fabrikeret-dåsenougat, så her lefler Mikkeller virkelig for mine aller laveste instinkter. Det plejer at virke og denne gang er ingen undtagelse.

Jackie Brown er en brown ale men reelt har vi at gøre med et Mikkellersk spændingsfelt mellem brown ale, porter og stout. Øllet er mørk chokoladebrunt og med fin tætbarberet nougatfarvet afroskumkrone. Der er vidunderlige noter af ristet malt, kaffe, havre, gær og ckokolade i næsen. I smagen er humlen perfekt afstemt rundt om en base af ristet malt, kaffe og chokolade.

Det her må være den bedste brown ale jeg nogensinde har smagt og Jackies munfornemmelse er, modsat hendes temperament, mild og blød. Eftersmagen er et perfekt afstemt bid af humle og malt.

Hun blev til på Ørbæk bryggeri, holder 6% alc og slutter vanligt af med et klingende “Shut your raggedy ass up” – it is Mikkeller in the US of A on da Tube;

Karakter (0-6): 5
Foto: Anders Valery

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s