Djævlebryg, son of Nekron

djaevlebryg_son_of_nekron_lilleTemaet for denne fredagsøl kunne være “sort som i en kælder”. Martin og jeg havde besluttet at udforske nye vandhuller og gik helt i kælderen. Nærmere bestemt det lidt oversete kvalitets ølsted, Lord Nelson, der ligger i en nedlagt pladebutik i Hyskenstrædet i København. Vi var tæt på at beholde cykelhjelmene på, da der er usædvanligt lavt til loftet visse steder.

Når man så samtidig vover sig ud i et bryg fra Djævlebryggeriet, der brander sig som Satans Søn, så bliver det sort. Den virkede da også som om det var svær at lukke ud af mørket nede i fustagen for den behagelige bartender.

Den smager ret specielt. Ikke voldsomt. Selv kalder bryggeriet det for en tørverøget porter. Jeg ved ikke helt, hvad man skal sammenligne den med. Det kom noget bag på mig, at den rent faktisk er overgæret. Den røgede smag overdøver klart den frugtagtighed, der ellers kendetegner overgæret øl. Der er noget smag af mørk chokolade, kaffe og kakao.  Også en sødelighed. Vi kunne egentlig bedre lide eftersmagen end smagen.

Vi var enige om, at det ikke var den voldsommeste porter, vi har smagt. Det var en søn, som ikke er helt udvokset.

Vi ville gerne have smagt en særlig Brøckhouse, som vi nu har til gode. For som bartenderen lunt bemærkede. Man sætter ikke øl på 11,4 procent på en fredag eftermiddag, når de unge fra diskotekerne kommer og drikker om natten.

Vi villle ønske, at son of Nekron var lige så sort som bartenderens humor.

Vi ender på et tretal. Som Poul P glimrende har formuleret det, er tre en rimelig karakter, fire en mulighed hvis man er til den røgede smag.

Karakter (0-6): 3

3 thoughts on “Djævlebryg, son of Nekron

 1. Kære tapiren og din følgesvend Martin

  Ja, jeg sidder og drikker en tørverøget falskeøl brygget af de gode brygmestre Per Oluf Huusfeldt og Rune Lindgren fra Djævlebryg – satans gode brygmestre. Som flaskeøl må man nøjes med 6,5 procent alkohol. Lord Nelson er måske lige så overset som øl drikkested, som den var som pladebutik; selvom jeg her har købt et par CD’er af særlig herkomst, hvilket var butikkens særkende og dødsårsag. Helt i denne tråd er denne øl. Men I har glemt en karakter. Jeg skal foreslå 3 (hvis man ikke kan lide røg smag) eller 4, hvis man har det godt med røgsmagen. Lord Nilson er et besøg værd og denne øl kan det også anbefales at smage, selvom man måske jo ikke falder i svime.

  poulpedersen

 2. Kære Poul,
  Jeg er helt enig i bedømmelsen og den er tilføjet. Lord Nelson er en sjov kombination af et brunt værtshus og et godt ølsted. Personligt kunne jeg godt bruge lidt mere hygge og lidt højere til loftet. Men øllet kan man ikke sætte en finger på, det er et udsøgt udvalg fra det bedste fra danske micro bryg.
  KH Palle,

 3. Kære Poul !

  For mig var det ikke et spørgsmål om røg eller ikke røg. Synes bare ikke at den var “meget god”. Labellingen “Son of Nekron” fra “Djævlebryggeriet” giver nogle associationer som denne øl ikke lever op til. Dog en god øl, derfor 3 stjerner. Og jo, der er vist ingen tvivl om at vi skylder at besøge Lord Nelson noget oftere, djævelsk mørk kælder med en ægte son of nekron bag disken 🙂

  Kh. Martin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s