Mikkeller, All Others Pale

allotherspale_mikkeller

En af de første øl fra innovative Mikkeller som jeg har haft lidt svært ved at få smagt ordentligt på. Først markedsfører Mikkeller den i bedste dåsebajersjargon som en længe ventet tørstslukkende bælleøl. Gys!Dernæst falder jeg over Ølbutikkens bod til Fairtrade Festival i Fælledparken en skøn sommerdag. Der er aldrig nogle smalle steder med Ølbutikken, så en smagsprøve blev straks langet over disken. Forelsket i tanken om en “Ølbutikken på Østerbro” og den smukke klassiske Mikkeller etiket, blev jeg noget forskrækket over det glohede øl der rislede ned over min drøbel. Nuvel, køleskabe hører måske ikke hjemme til Fairtrade Festival blandt hjemmehæklede pjalter, nøddemiks og balkan rock, men det er absolut første gang jeg har fået serveret en “kogende” øl, og så en Mikkeller. Jeg måtte straks over i pøbelteltet og skylle efter i en kold fad af et brand jeg ikke kan nævne på denne blog.

Men endelig har jeg så fået hentet et par flasker hjem fra Ølbutikken i Oenschlagergade, og denne gang er der ingen slinger i valsen i følgeskab af min foretrukne inder dish fra smørhullet, lam marineret i friske tomater og ingefærd.

All Others Pale har lidt mere af det hele og er absolut kun en bælleøl i Mikkellersk optik. Frisk, flot, spillevende, let, uklar og dyb orange krop med et storboblende smukt hvidt skum. Liflige noter af sommereng, græs, karamel, grape og humle i næsen. Smagen leder mine tanker hen på Mikkellers lille mesterværk, Stateside IPA, men i en meget lettere lillebrorudgave, selv om de i deres humleprofil kun har Amarillo tilfælles. All Others Pale er også humlet med Simcoe, Centennial og Nugget. Resultatet er et super elegant, afbalanceret, let og knastørt humlebid, der bærer smagen i samspil med citrus, grape, appelsin og en parfumeret nucance der mest af alt minder mig om vanilie. Mundfornemmelsen er meget frisk og fyldig. Finalen et humlebid der hænger ved, alt sammen pakket ind i kun 6% alc.

Jeg er bitter på det bælleøl der fandtes dengang jeg vitterligt bællede bælleøl. All Others Pale er endnu en enestående øl fra Mikkeller.

Karakter (0-6): 5
Mikkeller hjemmeside
Mikkeller Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s