Bryghuset Svaneke, Double Brown Ale


Med kåringen som bedste amerikansk inspirerede brown ale ved en blindsmagning på Nørrebro Bryghus blandt brygmestre, kokke og gastronomer er Double Brown Ale fra klippeøens stolthed, Bryghuset Svaneke, alle tiders gode nyhed for tilhængere af det varme mørke bryg. Dette er en opdateret version af Svanekes “Dobbel Brun”. Der er skruet lidt ekstra op for procenten der nu holder 5,7% vol, men de karakteristiske flasker har også fået et ekstra pift. Flasken er et studie i simpelt og gennemført design. De fleste af Svanekes etikketter er lokumsbrune og det var Dobbel Brun da også, men denne nye version er knaldsort med den velkendte elegant streg der omkranser solskinsøen.

Dette bryg er dobbeltgærdet. Først overgærdet, så nedsvalet og dernæset tilsat Bryghuset Svanekes eget undergær “sær snegl”. Jeg har lidt svært ved at vudere hvad denne gæringsproces præcist gør ved øllet. Men Svanekes vision er at holde ingredientlisten nede og tilstræbe de subtile nuancer i stedet for de grove. Det må også siges at være ret kendetegnende for denne øl, som virkelig har fin karakter i smag og duft og desuden er perfekt afbalanceret. Livlig, diset og kastanjebrun krop. I næsen er noter af karamel, nødder, malt og citrus som går igen i den ret kraftige smag. Øllet er ufiltreret, rødbrunt med en creamet og stædig skumkrone. Eftersmagen har et let, dejligt, bittert og langvarigt bid.

Dette øl virkelig har sin helt egen karakter, en meget varm og knashyggelig øl. Bryghuset Svaneke er et af de første mikrobryggerier i Danmark og har bevaret deres oprindelige kerneværdier ægthed, ærlighed og kvalitet. Kerneværdier der vitterligt er vægt bag.

Karakter (0-6): 4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s