Brøckhouse: Vintage 2006

vintage2006Måske den bedste danske øl jeg har smagt. Citat: mig selv. Ulempe: den holder 10,1 %, så det er en godnat øl! (Det er bestemt ikke en formiddagsøl.) Nu drak jeg den ikke som godnat øl, men som en aften (hygge) øl efter aftensmaden og det var smagen ganske god til .. (det er for passivt) …ganske fantastisk, glimrende god til.

Denne Barleywine er klar og gylden med et tæt, hvidt skum, der har en lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset. Ganske flot. Farve: Lys teak. – gylden. Selv om øllet er eftergæret på flaske har det en fantastisk god og klar konsistens.Smag: En svag bitter eftersmag, som er unik. Den fylder langsomt, men sikkert hele munden og har en kraftig, lang og bitter/sød eftersmag. Absolut en god følgesvend til en sindrig aftendiskussion over sofabordet. Øllet indeholder alene øllets basisingredienser: malt og humle og har derfor en intens og kraftig smag af øl! Øllet er lagret et år før det hældes på flaske. Alt godt øl vinder ved lagring, hvilket brygmester  Fritz E. Strange fra Hancock (Skive) har lært os.

Denne bemærkelsesværdige øl er udkommet med tre årgange. Den nyeste er årgang 2006, da den er lagret et år i Hillerød på bryggeriet før den er hældt på flaske, så oplysningen om eftergæring på flaske er af beskeden betydning, men det fuldender alligevel smagen på en bemærkelsesværdig måde. I flg. etikken er den nærmest som en god cognac. I flg. mine smagsløg er den bedre end en cognac, men ikke egnet til at erstatte en cognac.

Historie: Bryggeriet Brøckhouse blev startet af Allan Poulsen. Han var It-konsulent og startede som hjemmebrygger med en 40 liters kobberkedel i 1995. I 2001 startede han Brøckhouse. Han opnåede den måske største pris man som brygger kvalitetsmæssigt kan opnå, at blive hædret af Danske Ølentusiaster med prisen Årets Ølnyhed 2002 for øl-typen India Pale Ale (IPA). (Efter mine smagsløg ganske udrikkeligt, men selv jeg kan smage, det indeholder kvalitet.)

Nu er kapaciteten på bryggeriet over ½ mill. liter pr. år. Nu hedder brygmesteren Torben Steenholt, graduated fra Diploma Brewers — Diplombryggere. Der er indtil nu sendt to hold ud fra denne skole og første hold indeholdt ganske kendte brygmestre (i hvert fald blandt denne hjemmesides læsere): Per Oluf Huusfeldt og Rune Lindgren fra Djævlebrug, som producerer ganske godt og kendt bryg. Herslevs Bryghus: Lars Bo Hansen er også uddannet på denne skole. Se fx anmeldelsen af hans høstbryg

Karakter (0-6): 6
(Jeg troede aldrig jeg skulle skulle give en dansk øl 6 efter at have smagt nogle af tjekkiets bedste øl) 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s