Anchor Brewing Company, Anchor Porter

anchorporter
Svigermekanikken har opdaget min ølblog. Det har sine fordele og ulemper når de er på visit. En sund opgradering af netto dåsebajerkultur på den ene side, men hårdt for forventningspres, tømmermænd og i sandhed for lagerbeholdningen. Nyt territorie bliver jo altid betrådt med stor entutiasme, og denne grå efterårsaften står på tilsyneladende endeløs vandring gennem mit mørke bryg.

Først på dagsordenen er Anchor Porter fra Anchor Brewing Company, lidt af en legende med snart fyrre år på ølbagen. Duft og krop gør det største indledende indtryk. Aromaer af ristet malt, chokolade, kaffe og tørret frugt springer op af glasset, men den kulsorte og silkebløde krop er tilgengæld lidt tynd i det, nærmest vandet. Stor, tæt og langvarig skumkrone. En meget fint afstemt smag af ristet malt, chokolade, kaffe og frugt men også lakrids og en mild brændt bitterhed sætter ind i finalen. Den frugtige sødme holdes fint i skak af alkoholen (5,6%) og humlebitterheden. 

Mundfornemmelsen er coatende, varm og bitter. En superelegant porter omend en anelse på den lette side til min smag. Men det er ok når der følges op med bl.a Stensbogaards fremragende English Dark Stout og Mikkellers ligeså Jackie Brown.

Her YouTube curiøsiteter om Anchor Porter fra beerquest.com og brewdudes.com:

Karakter (0-6): 4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s