Mikkeller, Black

Første gang jeg smagte denne Danmarks stærkeste øl (17,5%) var med Tapiren på Plan B. Vi var nok lidt for kække efter endt sommerferie og Niels gav os dette “holdkæft bolsje”, Mikkellers Black, og jeg skal lige love for at vi tabte mælet.

I går aftes slingrede jeg så rundt på Vesterbro efter en sen dinner på Frida’s. Middelmådig mad og endnu værre øl, “Pilzner” og “Frosty” fra Gourmetbryggeriet, som jeg ikke vil spilde mere af min eller din tid på her. Autopiloten styrede efterfølgende direkte gennem snestorm mod Pegasus. De udmærker sig ved et hyggeligt lokale, kompetent betjening, 8 haner med et særdeles varieret udvalg, 4 gæstehaner dedikeret ølnyheder fra mikrobryggerier og opfordringer fra kunderne samt et utal af flaskeøl. Til min store overraskelse var der Mikkellers Black på fad. Et særdeles sjældent syn, så der var jo ingen vej uden om. Den søde tjenerinde forklarede ingående om øllet og bad med et blink i øjet om mine cykelnøgler inden der blev skænket op! 17,5%, snestorm og cykel er ingen god coctail, synes hun at mene.

Øllet blev tappet i et originalt Mikkeller glas og holdte en hel perfekt temperatur. Kroppen er tyk og ekstremt olieret men fuld af liv. En ratebeerian har tagget den som blackest of black, og det er ingen overdrivelse, dette er djævlens bryg fra helvedes baggård. Skumkronen er helt tæt, stædig og dyb mørkebrun. Gedigne gardiner i glasset. Duften er superskarp og kompleks, hårdristet malt, kaffe, lakrids og et let råddent bid af frugt. Smagen er en ren eksplosion og åbnes af en brændvarm ristet nærmest røget bitterhed efterfulgt af let råd, dernæst lakrids, kaffe og pårtrængende sødme samt alkoholen der stikker fjæset frem mod slutningen. Finalen er meget langvarig og perfekt afstemt balance mellem sødme og bitterhed. Mundfølelsen er olie, sirup og ekstremt varmende, ja nærmest brændende. En fin følgesvend til snestorm når nu man skulle tilbage til Ø på cykel. Og jo, jeg fik nøglerne igen.

Mikkellers Black er ekslusiv, totalt grænseoverskridende, receptpligtig, verdensklasse og til dato den mest brutale og outrerede øl jeg har smagt. Et par flasker skal på lager, den bliver spændende at smage om et par år.

Rygterne svirrer allerede om en variant af Black på hele 35%, som Mikkeller skulle eksperimentere med netop nu. Som en kæk pendant til juleøllet burde den vel døbes “Satans little helper”!!!

For superbe billeder af flaskeudgaven af Mikkeller Black, gå til vores allierede John LeMasney’s blog – Beercritic, en superblog der får de varmeste anbefalinger herfra.

Karakter (0-6): 6

4 thoughts on “Mikkeller, Black

  1. Kære Martin, jeg husker tydeligt, at der fandt et eksplosion sted i min mund for et par måneder siden på Plan B. Mine smagsløg blev lammet og jeg var på ingen måde i stand til at smage alle de nuancer, du har listet op. Af samme grund ville jeg nok give den fem. Men en kæmpe oplevelse.
    Den er meget overvældende første gang. Jeg mener vi delte en flaske og måtte overlade det sidste til Peter PC.
    Fantastisk at der kan laves den slags ekstreme øl i DK.

  2. Kære Palle !

    Jeg tror mit konsum at det mørke bryg siden hen har gjort mig mere modtagelig for en hammer som denne Black jo er. Men at opleve den fra fad var bare helt og aldeles ekstraordinært, som jeg husker det i forhold til flaskeudgaven, var smagen langt mere detaljeret og åben – men selvfølgelig stadig komplekts – denne gang. Det tog mig en time at konsumere den og havde god tid til at smage i ro og mag. Jeg er spændt på at prøve flaskeudgaven igen, det bør vel være to forskellige anmeldelser. Fra nærmeste kilde kan jeg meddele at den nye Black “kun” holder 30%.

  3. This is a great beer, very strong taste and has that nice smooth burning effect in the back of your throat.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s