Beer Here, Jule India Pale Ale

beerhereDet er visse øl, Tapiren er ekstra glad for at præsentere her på bloggen. Det her er nærmest en  julegave. Ikke alene er den særdeles velsmagende og distancere sig fra den monetone sødme i de fleste juleøl. Det er en come back øl fra Christian Skovdal Andersen, der stod bag det rigtige Ølfabrikken. Det gode navn Ølfabrikken har intet at gøre med det patetiske snylte brand, Gorumetbryggeriet viderefører ved blandt at sælge industriøl på dåse til overpris og prydse sig med de titler, det oprindelige Ølfabrikken vandt. Det kaldes at smykke sig med stjålne fjer.

A jakob fra Plan B har da også næsten små julelys i øjnene, da han begynder at tale om den nye juleøl og hiver de rigtige glas fra Ølfabrikken ned og konstatere “at nu kan de da komme i ordentlig brug igen”.
Efter Tapirens mening er der mere IPA end jul over denne øl. Og det er positivit ment. Men der ligger et sjovt skær af appelsinsmag og noget eksosotisk over den både i smagen, men først og fremmest i eftersmagen. Den kan godt minde om en anden jule favorit, nemlig Orange Bloosom. Den har dog en knapt så kraftig smag af appelsin, muligvis fordi det er orange bloosom honinng, der er i Grauballen, I Jule India Pale Ale er det appelsin skal.

Muligvis er der også nellikker i. Tapirens medsmager mente, at der var en bismag af tang og noget gult asiatisk. Men så i øvrigt særdeles veltilfreds ud efter et par stykker.

Det skal siges at både Tapiren og Martin før har forsøgt at anmelde denne øl, men at vi kom til at drikke en for meget af denne velsmagende sag, der holder syv procent, til at det var fagligt forsvarligt.  
Der er efter sigende allerede eksportaftaler om at sælge denne IPA til både Finland, Sverige og Italien. Det er en spøjs udvikling at IPA i løbet af de seneste fem år er blevet en dansk eksportvarer.

Christian Skovdal Andersen driver i første omgang et fantombryggeri. Det siges, at han har kontaktet kredsen af medejere i det tidligere ølfabrikken for at tilbyde dem en kompensation.  Det er vel at mærke de medejere, som Gourmetbryggeriet totalt ignorerede, da de mente, de godt kunne bruge Ølfabrikkens gode navn og rygte,  Godt at se, at det ikke alene er Christian Andersens  format som brygger, der langt overgår Gourmetbryggeriet. Men også hans menneskelige format. (Og nej, Tapiren har ikke og har aldrig haft økonomiske interesser i Ølfabrikken).

Vi kan kun ønske til lykke med comback’et til en af Danmarks tre mest innovative bryggere og ønske glædelig Jule Ale. 

Karakter (0-6): 5

One thought on “Beer Here, Jule India Pale Ale

  1. Dette er en fantastisk øl og et velfortjent comeback til Mr. Ølfabrik. Jeg er ikke den største fan af juleøl, netop pga. sødmen, men denne Jule IPA er humlet ud over det sædvanlige. Der var vel nærmest en dobbelt IPA som med den distinkte smag af appelsin er dybt innovativ, jeg har i hvert fald aldrig smagt noget lignende. Tak til Tapiren for de velvalgte ord, jeg drak mindst 4 for mange med Mette B på Plan B, og selv med autopiloten slået til på Pilen gik det galt på vej hjem, reddet blev jeg dog af Einer 1. Tapiren ved hvad jeg mener !!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s