Brasserie Du Bocq, la gauloise Blonde – 3. december

galoise1Nu skal ølelskere (og andre) kun lukke øjnene 21 gange, før det bliver jul. Med dagens øl linet op, håber Tapiren på at kunne lukke øjnene en ekstra gang i ren hentagelse over la gauloise Blonde.

Den er nemlig fra producenten af en af verdens allerbedste hvedøl, Brasserie Du Bocq, der har været mestre bag den fremragende “Blanche de Namur”. Denne blonde lever nu ikke op til mesterværket.

Den bør nok bedømmes på en sommerdag, men det er en umulighed som et led af en julekalender.

Vi har sammensat et større smagspanel i dagnes komitemøde omkring det næsten runde bord i Prag. Alle er enige om at kunne smage æble. Men der udspinder sig en længere diskussion om blonden udelukkende er syrlig, eller om der også er sødme i denne øl. Øl Diktatoren skærer igennem og fastslår en sødme i eftersmagen, som vi herefter alle kan smage.

Da centralkomiteen skal uddele en karakter, er alle enige om, at dagens øl ikke er voldsom interessant. Men noget uenige, om det betyder udstødelse. Tapiren og Jesper, som værdsætter hvedeøl og beslægtede typer, gennemtrumfer at hæve karakteren til tre.

Flasken er af den lille buttede karakter som en gammel Faxe.  Etiketten viser en ung blond kvinde med vikingehjelm med et búndt hvede. Der var ingen grund til at tage vikingehjelmen med på illustrationen. Der er ikke noget viking over denne blonde.

Har man fået dagens øl i pakkekalenderen, kan man jo overveje at gemme den til årets første forårsdag. Selvom den sagtens kan drikkes nu.

Karakter (0-5): 3

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s