De Koningshoeven, La Trappe Dubbel – 4. december

Øllets svar på Nissebanden mødes denne vinterdag om det runde bord for at bedømme tre forskellige begisk inspirerede øl. Det kan forekomme helt forkert, da lokationen er Prag. Tjekkiet og Belgien er to af Europas største øllande, men inden for hver sin skole. Mens tjekkerne har perfektioneret den undergærede pilsnertype, har belgierne dyrket den overgærede ale type, Ofte mørkt, frugtagtigt og med højere alkoholdprocent.

 Dagens kalenderøl er fra verdens eneste trappistbryggeri uden for Belgien, nemlig det hollandske trappistbryggeri Abdij Koningshoven. Og den lever helt op til sine belgiske brødre. Tapiren møder den karakteristiske sødme, når den stikker snablen ned mod glasset. Den er en fryd for øjet. Nærmest maghony-farvet.

Smagen er frugtagtig. Jeg fornemmer en smag af råddden frugt. Det er mere positivt ment, end det måske lyder. Den er på kanten af at være for sød efter min smag, der ikke er til det sødlige.

Smagen fylder ikke munden helt ud. Vi mangler en finish og ender med et lille femtal.

Trappistmunke har sværget på, at de ud over den obligatoriske kyskhed også vil opretholde største mulig tavshed. Så det er ikke så underligt, at man på seks forskellige trappistklostre har kastet sig over at brygge uforskammet god og stærk øl. Sådan får de formentlig regnestykket med summen af laster til at gå op.

Karakter (0-6): 5

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s