Einbecker Brauhaus, Einbecker Ur-Bock dunkel – 5. december

einbecherDet er sjovere at lave sin egen julekalender end at plante sig foran tv’et  – især når det så handler om øl. Bestyrelsen har siden 5 dages intensive studier på Prags bedste ølpubs ikke helt kunnet vænnet sig til at drikke og give ølkarakterer alene, hvorfor vi har delt en enkelt flaske herlig Einbecker Ur-Bock.

Vi ville være nogle skarn, hvis vi ikke kunne nyde denne dejlige øl, som er den mest udbredte bockøl i Tyskland og fra byen Einbeck med sin fine plads i historien, som det sted hvor bockøllet blev opfundet. Enigheden om denne øls kvalitet er entydig.

Øllet fremtræder med en klar smuk, nøddebrun farve og har en fin balance mellem malt og humle, hvor det dog er malten som får overtaget. I smagen kan svage noter af karamel måske anes, men ellers er det harpiks og en behagelig træsmag, som fornemmes. Det hele i en ganske afbalanceret stil, som betyder at øllet virkelig er i harmoni med sig selv. Skummet har pæn holdbarhed og alkoholprocenten er på 6,5.

Det er tysk starkøl af bedste kvalitet og forståeligt, at en mand som Luther under kætterprocessen mod ham i Worms i 1521 udtalte: ” …der beste Trank, den einer kennt, wird Einbecker Bier genennt”. Han blev kort efter ediktet gemt bort af sine tilhængere i Wartburg og mon ikke man har sikret ham en del Ur-bock?

En fin øl i den kolde tid og afgjort en øl, der kan drikkes i disse dage hen mod jul.

Karakter (0-6): 4

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s