Lefebvre, Floreffe Dubbel – 7. december

Tapiren er grundlæggende ret stor Floreffe fan, blandt venner kaldt Floffe.  Forskellige versioner er flere gange medbragt til ølsmagninger og her har modtagelsen været mere blandet. Det viser at den gamle floskel om smag og behag har sin berettigelse. Men den vigtigste lære er, at hvis man godt kan lide en øl fra et bryggeri, vil andre øl fra det samme bryggeri med stor sandsynlighed falde i smag. Det handler om bryggeriets anvendelse af grundingredienser så som humletyper, vandets beskaffenhed (har efterhånden mindre betydning i brygning) og brygmesteren personlige indstilling til, hvad er e god øl. Endelig spiller selve bryggeriet også ind. En kvalitetsøl vil aldrig smage helt ens, hvis den bliver brygget på et andet sted. Lebvre er altså et bryggeri efter Tapirens smagsløg, så som alle anmeldelser er denne subjektiv.

Gensmagen er en fornøjelse. Da Floreffe Dobbel  bliver skænket i glasset, fremtræder den som en mørk brown ale med begrænset skum. Aromaen er frugtig med et let stref af alkohol. Der er en lækker frugtagtig smag med noget appelsin.

Det der tiltaler dagens anmelder ved denne dubbel i forhold til andre, er nok at den er lettere og mere livlig.  Den bør prøves. For falder Floreffe i smag, er der store oplevelser forud. Fx blond og trippel.

Karakter (0-6): 4

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s