Sierra Nevada Brewing Company, Pale Ale – 9. december

sierra_palealeEfter en blød belgisk byttegave er det med glæde at jeg står op til dagens pakkekalender fra Barley Wine. Bag låge nr. 9 gemmer der sig nemlig en ægte amerikansk pale ale klassiker fra Sierra Nevada Brewing Company.

Mesteren har allerede strøet 0m sig med anekdoter om denne øl fra sin sidste USA tour, den har vundet en myriade af priser på diverse øl-festivaler verden over og dette ikke uden grund. Dette er en fremragende fortolkning af Pale Ale typen.

Kroppen er gylden, lettere uklar med en smuk, tæt, hvid, kortvarig skumkrone der efterlader en fin hinde og slør. Den er dernæst behagelig at gå til, let fyldig og middel karboneret. Der er liflige noter af gær, humle, blomst, honning og citrus i næsen. Smagen har en sjælden sikker afstemt humleprofil, en markant knastør bitterhed i centrum omkranset af karamel, malt, citrus og blomster.

Finalen er lang og bitter. Mine tanker går straks i retning af Mikkellers All Others Pale, der dog er en anelse mere humlet, men har samme knivskarpe og afstemte humleprofil der blot gør dig mere tørstig. Pale Ale’en her holder 5,6%, er skabt til at holde tørsten skak på en varm sommerdag men gør sig også fint om morgenen her 2. søndag i advent!! Ho ho ho !

Karakter (0-6): 4

Man kan købe alle øl fra årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s