Samuel Smith’s, Imperial Stout – 10. december

Denne stout emmer af historie. Den blev oprindeligt udviklet til den russiske  og hans hof. Det var tale om folk, der på alle måder værdsatte bordets glæder, både de faste og flydende. De holdt af ting som champagne og kaviar. Og denne stout er i absolut gourmetklasse.

Skummet er absolut livligt. Det står meget flot med tætte gardiner, og det står tykt og nærmest bobler. Farven på øllet er nærmest sort som tjære. Probably the blackest stout in the world.

Tapiren mener, at der er en lidt sødlig duft. Nærmest af banan. Men først og fremmest er det, den mørke malt der slår igennem. Øllet smager af kaffe, kakao og måske lidt cappucino på en meget behagelig måde. Smagen er bastant på en sjældent smagt måde.

For at Samuel Smith’s Imperail Stout kunne holde til den lange rejse, blev den tilsat efter engelske forhold meget alkohol og den holder syv procent. Det kan jeg overhovedet ikke smage.

Smagen fylder mundhulen og bliver der længe efter.  Det er nærmest som at drikke en kop kaffe i verdensklasse.

Vi er glad for, at denne øl ikke længere er forbeholdt de royale og russiske herskere. Ølguruen Michael Jackson har givet den en af sine meget sjældne firtallet og jeg er tæt på at følge trop med julekalenderens første sekstal. Det bliver dog til et meget flot femtal ud fra, at tapiren mangler lidt nuancer i smagen.

Karakter (0-6): 5

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s