Brouwerij Hoegaarden, Hoegaarden speciale – 11. december

Why is it always my who has to recommand the hvede øl? It’s because you have the grimmest smag and  like it so much. Sådan kan der foregå så meget i en trio bag en julekalender.

Og det er sandt, at Tapiren mener, at hvedeøl er meget mere en tøseøl. Denne blogs svar på Hansi har gjort sine ihærdige forsøg på at overbevise de to andre medlemmer af trioen om, at hvedeøl har sine kvaliteter. Det er so far mest lykkedes med tysk hvedeøl og Blanche de Namur.

Det bliver næppe denne hvedøl, der overbeviser dem. Den er ellers fra nok verdens mest kendte producent af hvedeøl Hoegarden. Hvor alle hvedeøls fader Pierre Celis har huseret.

Tilbage i 50’erne og 60’erne erne var hvedeøls produktionen ved at lukke helt ned i Belgien.  Pierre Celis, der i øvrigt var mælkemand, besluttede imidlertid på et tidspunkt i 60’erne på at ville kæmpe dødskampen. Han begyndte en hjemmeproduktion, og i 1980’erne ekspanderede han ved at købe sodavands fabrikken Hougardia.

Denne Hoegaarden speciale har de typiske Hoegaarden træk. Den er let gennemsigtig, dufter svagt af appelsin og korriander. Men Tapiren synes simpelt hen, at den mangler karakter. En Hoegaarden kan være helt fin en varm sommerdag serveret i de karakteriske baljer af glas med en citron eller helst limeskive, som skal forstærke smagen. 

For tre år siden, havde Tapiren sikkert været meget begejstret for denne øl. Men der flydt for meget godt hvedeøl i åen siden dengang. Den er et must på den fremragende dannelsesrejse ud i belgisk øl, som Barley Wine guider os ud på. Men den adskiller sig ikke væsentligt fra den almindelige Hoegaarden, som Tapiren finder lidt uinteressant.  

Det bliver til to stjerner.

Karakter (0-6): 2

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

One thought on “Brouwerij Hoegaarden, Hoegaarden speciale – 11. december

  1. ja hoegaarden er nok en pigeøl
    men den smager himmelsk også med en skive appelsin i
    rene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s