Kulmbacher Braueri, Eisbock – 14. december

I den julekalenders tur rundt efter det gode øl hovedsageligt rundt i Belgien, gør vi en afstikker for at prøve en af verdnes mest specille øltyper. Nemlig en eisbock, også kaldet “orginal bayrisch geforns”. Fortællingen siger, at øltypen som mange andre gode innovationer opstod ved en tilfældighed. Yngstemanden på det tyske bryggeri Kulbacher havde en kold vinterdag glemt at tage to tønder bock indendøre omkring år 1900. De kom således til at overvintre udendørs dækket af sne og os. Det meste var frossent, men øverst lå en meget alkoholdig drik, som Moder Frost måtte give fortabt over for. Således fik bocken en ny afstikker.

Dagens øl holder da også 9,2 procent. Duften er som ristet malt. Sen er meget kraftfulde, og man smager alkoholen. Martin gør opmærksom på, at den sprudler bagerst på tungen. Vi har lidt svært ved at bedømme den. Den er noget helt for sig selv. Der er en sødelighed og et råddent bid over den. Smagen kan nærmest være lidt slikagtig. Ingen tvivl om at denne eisbock holder dig og mundhulen varm i meget lang tid. Flasken er utrolig flot og vi kan kun anbefale at gemme et eksemplar under juletræet eller i sneen, hvis det skulle blive hvid jul.

Karakter (0-6): 4

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

One thought on “Kulmbacher Braueri, Eisbock – 14. december

  1. Helt klart julekalenderens største udfordring. Utrolig spændende og helt unik øl. Tapiren og jeg diskuterede længe smagen, som er meget kraftfuld men ikke specielt nuanceret. Men den perfekte øl hvis man går rundt og har det lidt koldt 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s