Brouwerij van Eecke, Poperings Hommelbier – 15. december

Oh it’s hard to be a Hommel man. Dagens øl giver alene med navnet Hommel, der betyder humle,  forventninger om hø j bitterhed. Smagsløgene er blevet hærdet af de seneste års humle eksplosioner i IPA’er.  Hommel betyder også humlebi på flamsk. Jeg synes, at denne øl svæver mere som en sommerfugl end stikker som en bi.

Før og fremmest mærke i et meget bastant skum, der står virkelig længe i glasset. Duften er humlet. Øllet er eftergæret på flasker, så der er en del gærpartikler.

Jeg finder ikke denne øl voldsom bitter. Jeg synes den udmærker sig ved at være en usædvanlig let og frisk øl på trods af en alkoholprocent på 7,5.

Det er mine øjne mere en sommerøl end et humle chock. Der er anvendt tre forskellige typer lokal humle, og aromahumlen virker interessant. Det er en unik kompleks humlethed.

Som de fleste  andre øl i denne kalender er Poperings Hommelbier fra et lille bryggeri, Brouwerij van Eecke, og alt andet end en standardvarer. Det er bryggeriets flagskib og med de store forventninger, der er til de gode øl i denne kalender bliver det til fire stjerner.
Karakter (0-6): 4

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s