Corsendonk Pater – 16. december

Tingene bliver ofte meget komprimerede op til jul. Det gælder socialisering, indtage af fast og flydende og butiksbesøg. Op til denne jul har jeg fået flere forskellige belgiske øl end det normalt bliver til på et kvartal.

Dagens øl viser, at begrebet kloster øl er vidt i Belgien. Corsendonk er nærmere et kloster brand. Dagens øl bliver derimod brygget på Du Bocq, der laver Tapirens højtelskede hvedeøl, Blanche de Namur. Den slags giver høje forventninger, selvom der er en verden til forskel på en mørk klosterøl og en hvedeøl.

Tapiren mener, vi har fat i en rigtig vinterøl. Der er flot skum, så tykt, så det kunne være Julemandens skæg. Det er sødme men med en meget flot aroma af korriander, gær og en lettere røgethed. Smagen er meget fyldig, og mundfylden er behagelig. Den er ret maltet, og Tapiren smager rosiner, frugt og lidt smag af portvin.  Jeg er sikkert på, at dagens øl er noget af det belgiske, når det er bedst.

Jeg drikker normalt langt de fleste øl fra fad, og kunne godt tænke mig at prøve Corsendonk Pater frisk fra fad. Det vil nok give en mere perlende smag og muligvis en ekstra stjerne fra denne anmelder, der har fået akkumuleret sit forbrug af flaskeøl op til denne jul.

 

Sødmen i de kraftige belgiske klosterøl bliver altså bare ikke lige mig. Så jeg kommer ikke helt op at ringe med juleklokkerne over denne øl, men tror faktisk den med sin fyldighed være rigtig god til julemaden.
Karakter (0-6): 4

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s