Dupont Brasserie, Saison Dupont – 17. december

På vores julekalender gemmer der sig bag stort set hver låge en spændende øl fra et spændende bryggeri. Dagens øl er ingen undtagelse. Vi føler os som meget privilligerede ølagenter, der hver dag tager en rejse rundt blandt nogle af verdens bedste øl.  Vi er nu over i genren saison, der oprindeligt var en rigtig bondeøl. Det var forfriskende lavalkoholiske pale ale, der i Valonien blev drukket især i høstsæsonen.

Siden er begrebet udvidet noget, og alkoholprocenten sat op. Der har måske været en tendens til at tale om saison som lidt primitivt øl. Der har dog været stigende interesse for øltypen i de seneste år, også med eksemplarer i Danmark. Her har Herslev Bryghus været inde for saisonen, og makkerparret Claus Meyer og den fremragende brygger Christian Andersen har lanceret den formidable Doyenne Saison.  Uden for Danmarks grænser  blev Saison Dupont i 2005  kåret som verdens bedste øl af Men’s Journal.

Det er måske at tage munden lidt fuld, synes Tapiren og Martin, men vi er enige om, at det er en øl i topklasse.

Der er utrolig meget aktivitet i glasset af små diminuitive gærceller. Vi har sjælden set så mange i et glas, men det er helt naturligt i denne ufiltrerede øl.

Der er en kraftig syrlig duft. Smagen er på en spændende rejse fra frisk syrlighed over i at tage endestation ved en kraftig bitterhed. Den smager autentisk af frisk humle. Der er de næsten obligatoriske toner af appelsin og nellike, som findes i så mange belgiske øl. Men tapiren mener efter lang tids eftertanke også at kunne smage kanel.

Egentlig lå vi på et firtal. Men denne øl blev bedre og bedre. Og vi ærgrede os over, at flasken var så lille. Så vi ender på et femtal.

Nu frygter vi blot dommen fra øl diktatoren og håber ikke, han vil kalde os ølagenternes svar på Dupont og Dupond fra Tintin.

Karakter (0-6): 5

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s