Skands, Julebryg – 21. december

Det eneste danske islæt i årets multi-etniske og ikke mindst multi-belgiske kalender er fra Skands. Det kan lyde som noget fra Jylland, men er bryg fra Brøndby brygget af kompetente Birthe Skands.

Farven er mørk og gylden. Skummet er relativt tæt creamet, men ikke overvældende. Smagen er let sødelig med en tydelig smag af karamel malt. Der er brug fem forskellige malttyper, og det er måske meget karakteristisk, at malten betyder mere end humlen. Den slutter med en tør og flad smag.

Det kan være en fin øl til julefrokosten. Ud fra at både den gamle onkel og den unge nevø vil kunne drikke den. Tapiren finder den ikke voldsom interessant.

Det er populært med hjælpepakker i disse tider. Så i stedet for to giver vi tre stjerner til øllet fra Skands. Skands er et af de ti microbryggerier i Danmark, vi helst ser overlever. Birthe Skands brygger øl af virkelig god kvalitet, omend det sjældent er det. der sprænger rammerne. 

Skal man have en fremragende dansk juleøl og samtidig yde støttepakker, vil vi med den aktuelle betalingsstandsning in mente gå til Brøckhouse. Deres julebryg er fremragende og bliver endnu bedre af at ligge.

Karakter (0-6): 3

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s