De Ranke, Père Noël – 22. december

En usædvanlig belgisk juleøl, denne Père Noël. Tapiren og Mesteren (aki Øldiktatoren) sidder i en stille stund efter årets sidste arbejdsdag og evaluerer denne øl og helt del andre gode øloplevelser gennem året. For den sidste dels vedkommende uden at smage. Lad os sige det med det samme. Hvis man går efter den velkendte smag af belgisk juleøl (sødme fra høj alkoholprocent, krydret og mørk), så skal man ikke vælge denne dags øl.

Vi er nu svært godt tilfredse med at få vores belgiske juleøls horisont udvidet. Denne højtidsøl holder de efter belgiske forhold moderate syv procent. Vi fornmmer dog klart alkohol i duften. Den virker krydret, men uden at være sød. Selv Mesteren har lidt svær ved at stedfæste smagen, der er mere bitter end vi  har regnet med efter at have forventet en typisk belgisk juleøl. Mesterens dom er “Det kunne godt være en juleøl, som Mikkeller ville lave den”. That’s a good vending. Maybe we can use that in another anmeldelse.

Vi bliver enige om, at det er en drøj og regulær øl, vi gerne vil tage med i paletten til en ølsmagning med belgisk juleøl. Og her er konkurrencen jo ellers hård. Den vil nominelt blive blandt småbrødrene med sine syv procent, hvor mange af brødrene er two-digits.

Tapiren kunne godt tænke sig at prøve den på fad og ved at muligheden er på Den Tatoverede Enke i København.

Øllet på flaske får en rent firtal for en øl, der havner i en meget tør eftersmag, der bliver en anelse for tør for vores smagsløg.

Karakter (0-6): 4

Man kan købe alle øl i årets julekalender hos Barley Wine i København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s