František světlý ležák 12º, Minipivovar Novosad & syn, Harrachov

oelbadEfter overdrivelsernes tid trænger ens krop til at blive regenereret. Hvad er bedre end at lægge de tunge juleøl til side og gå til de mere enkle – pilsnerne? En sund og effektiv kur er simpelthen at tage et ølbad! Det giver et velvære, som er ganske ubeskriveligt. I Tjekkiet er der to steder, hvor det er muligt. Landet har i forvejen en fornem kurbadekultur. Når den forenes med den anden kultur, ølkulturen – opstår der en symbiose, som kan anbefales varmt. I Harrachov, som er kendt af mange skiturister findes mikrobryggeriet  ”Novosad og søn”. De har udviklet en pilsner kaldet ”František” efter bryggeriets ejer.

Det er en 12º lys lager, 5,6 % alkohol, som har en gylden farve. Næsen er ret maltet og den har en svag, frugtagtig smag med en fin bitter eftersmag. Der kan samtidigt svagt anes en lille smule sødme. Kroppen er let fyldig og skummet har en smuk off-white farve, som sidder længe i glasset.  Det er en upasteuriseret og ufiltreret øl, som i 2008 vandt det såkaldte gyldne ølsegl.

Øllet er perfekt som tørstslukker efter en dag i bjergene. Hvis det sammen med rejsechefen nydes i et badekar, fyldt med bjergkildevand og 10 l. øl inkl. en portion humle, kan man høre englene synge, selvom julen er overstået.

Rejsechefen www.jindra.dk har allerede planer om at arrangere en øl-wellnessrejse med det tjekkiske ølakademi næste år til Nordtjekkiet, hvor nogle af Tjekkiets bedste mikrobryggerier ligger.

Tip: Øllet skal ikke skylles af efter badet, da det har en velgørende virkning på huden. Vitaminerne og sukkerstofferne i øllet virker afgiftende på huden og humlen er et naturligt antibiotikum. Man bliver afslappet og føler sig nærmest at være genfødt!

Karakter (0-6): 4

One thought on “František světlý ležák 12º, Minipivovar Novosad & syn, Harrachov

  1. I gamle dage gennemførte man det årlige julebad. Mesteren er ved at indføre en ny tradition, det årlige ølbad. Sidst jeg prøvede i Chodovar var det jo en herlig oplevelse. Så jeg glæder mig allerede som et lille barn til næste gang, Na Zdraví!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s