Mikkeller, Struise Mikkeller

struise-mikkeller1
Mesteren har lært mig at alt godt øl bringer dig ud på en rejse. Efter årets julekalender er der ingen tvivl i mit sind om at jeg i 2009 må til Belgien og drikke brygget direkte fra kilden. Blame it on Barley Wine. Stjernen på årets juletræ blev Rocehfort 10 der scorede 6 funklende julestjerner hos Tapiren, som kender sit belgiske øl og har været på overarbejde i december. Ude godt hjemme bedst siger ordsproget, men jeg ved ikke helt om det også gælder øl. Har Vesterbro og Woest Vleteren måske noget til fælles? Tjah, vi vender hjem til enestående Mikkeller og trapper ned på den belgiske tour de force med hans første venskabsbryg, Struise Mikkeller, der blev til i på Deca Services, Woesten Vleteren i samarbejde med de belgiske fantombryggere, De Strouse Brouwers. En kraftig belgisk blonde – Struise style, der med sit velhumlede Mikkellerske trademark har nået legendarisk status på Ratebeer med en utrolig 2. plads i deres Worldwide Master Series.

Har længe ledt efter denne øl og en passende lejlighed. Tapiren er i Esbjerg så jeg er vendt tilbage til crime scenen fra alletiders begivenhedsrige julefrokost på Plan B og stirrer ud i juletravlheden. Mit første indtryk er at det er en dybt original øl, men også at jeg havde ventet mere smæk for skillingen i finalen.

Øllet har en tæt diset, let prikkende og lys ravfarvet krop med en stor, stædig, creamet og langvarig skumkrone. Liflige toner af karamel, humle, gær, nelliker og fyrnåle i næsen, en meget indbydende og mild buket. Smagen er tilgengæld superkraftig med humle og alkohold (9%) som base omkranset af frugt, karamel og en stikkende sødme. Finalen er behagelig, let snerpende men som sagt ikke med så meget bid som jeg havde ventet. Det opvejes dog fint af det dybt originale dette bryg repræsenterer. Jo, jeg må til Belgien, blame it on Mikkeller too!

En lille fodnote. Stateside style havde Mikkeller også en gave under træet 1. juledag. Nemlig en pressemeddelelse der fortæller at den længe ventede opfølger til Beer Geek Breakfast – Beer Geek Brunch (Weasel) rammer Ølbutikken 7. januar. Vi har at gøre med en Imperial udgave af Beer Geek Breakfast med Ca Pe Chon kaffe lavet af afføringen fra et sydøstasiatisk væseldyr, der som bonus skulle stimulere dit sexdrive, en slags Viagra på flaske. Mikkeller ved man aldrig hvor man har – 2009 tegner stort for Hr. Bjergsø allerede.

Karakter (0-6): 5
Mere fra Mikkeller

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s