De fem gaarde, Julius

julius1

Det var egentlig ikke fordi at jeg havde det store behov for at lægge denne øl i juleindkøbskurven. Men den var på slagtilbud til en flad ti’er og erindringen om et af denne blogs første, mest læste og mest debatterede indlæg Didrik, Luxusbryg, gjorde alligevel at jeg ville teste om De fem gaarde industribryg (discountbryg ville nogen sige) kunne overraske positivit med deres julebryg.

Lad det være sagt med det samme, at det kunne de ikke. Julius er et helt og aldeles tarveligt bekendtskab. Hvor Didrik levede op til standard for en wiener bock er Julius’ altoverskyggende problem den tydelige metalliske humlesmag og mundfornemmelse.

Øllet ser godt ud men skinnet bedrager. Kroppen er let, klar, livlig og kobberbrun. Skumkronen er ustyrlig og voldsom ved ophældning , men luftig og helt kortvarig. Duften er malt, kanel og appelsin men meget indelukket. Smagen følger trop med karamel, nellike og et helt utilgivelig metallisk humlebid som overskygger de andre billige smagsnuancer. Mundfornemmelsen er super snerpende, udtørrende og metallisk og den forholdsvis lange finale er igen præget af maltsødme og metallisk humle.

Jo, De fem gaarde markedsføres som ekslusiv mikrobryg, men de lånte fjer kan ikke dække over decideret discountbryg. Julius er placeret på den forkerte hylde i min lokale Brugs.

Karakter (0-6): 1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s