Flerbryggeriøl, Seven Imperial Stout

Engang var det De Syv Søster, der dominerede oliebranchen. Nu har Danmark fået De Syv Brødre, der er gået sammen om at producere en øl sort som tjære.

Nogle vil kalde dem de syv dværge, for det er ikke de største bryggerier i Danmark, de repræsenterer, men til gengæld nogle af de bedste. Vi nævner Amager Bryghus , Nørrebro Bryghus, Mikkeller, Djævlebryggeriet, Halsnæs, Beer Here samt Gourmetbryggeriet, der af ukendte årsager havde fået lov at blande sig i det gode selskab. 

I dette spændende samarbejde havde de Syv Brødre inden gjort som Dogmebrødrene og defineret visse regler for produktionen. Øllet skulle minimum indholde 10 procent alkohol, og der skulle være en bitterhed på 80 IBU. Begge dele er rigtig meget.

Hver af brødrene kom med deres opskrift. Brygmesteren fra Nørrebro Bryghus, Shaun Hill, påtog sig herefter den store opgave at samle opskrifterne til en. Der var dog endnu et ufravigeligt dogme. Alle de foreslåede ingredienser fra de syv opskrifter skulle optræde i dette særlige bryg.

Det har betydet intet mindre end 17 forskellige malte, 5 sukre, 5 humler, figenpuré, espresso og andet godt. Kort sagt et overflødighedshorn af  ingredienser.

Man kunne derfor forvente en kompleks eller sågar en smagsforvirrende oplevelse. Det var nu ikke det sidstnævnte  indtryk, Tapiren og Martin fik på 2009’s første torsdag på premieren i Nørrebro Bryghus.

Bryghuset holdt fast i traditionen med at servere mørkt øl alt for koldt. Men efter at have ventet de obligatoriske tyve minutter, var der nu stadig ikke den dominerende duft af alkohol, man kunne forvente med de 12 procent.

Der er den obligatoriske duft af malt, chokolade og dog en vis sødme. Mundfylden er meget lækker og elegant i forhold til, hvor voldsom denne øl er nominelt.

Smagsoplevelsen indeholder chokolade og malt og mange andre ting. Det er en øl, der på linje med de bedste og mest avancerede øl bør nydes i cognacglas over lang tid. Det er ikke den voldsomste imperial stout, Tapiren har oplevet rent smagsmæssigt, men en af de bedste.

Det er en meget lang eftersmag, men humlen får slet ikke lov at dominere,  som man kunne enten forvente eller frygte med den IBU.

Vi kunne forestille os, at det er en øl, som bliver endnu bedre med årene. Men der er absolut ingen grund til at snyde sig for oplevelsen ved at prøve den nu.

Vi giver fem stjerner til Seven Imperial Stout.

Vi er tæt på de syv (sic!) stjerner, for vi håber virkelig på et godt og spændende samarbejde mellem De Syv Brødre. I disse finansielle krisetider, der desværre rammer de små erhvervsdrivende hårdest, kommer de formentlig under stort pres. Vi håber at de samler væsentlig dele af innovationskraften fra dansk microbryg og skaber fælles styrke til at fastholde det fanastiske moment, der er i den del af den danske bryggerier branche. Tænk hvis man kunne kombinere Mikkel (Mikkeller) og Christians (Beer Here) grænseoverskridende opfindsomhed med Nørrebro fine håndværk og Gorumetbryggeriets benhårde købmandskab. Det ser ud som en spændende kombination af fantasifulde fantombryggere og bryggerier, der er herrer i eget hus.

De Syv Brødre længde leve. :-).

Karakter (0-6): 5

Alkoholprocent: 12
Smagt fra fad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s