Berliner Kindl Brauerei (Oetker Group), Berliner Kindl Weisse

Det er en helt speciel øltype, Jesper S kommer forbi med lige før jul. Berliner Weisse er en særlig hvedølstype, der kun brygges i Berlin. Når Jesper S samtidig drager paralleller til syrligheden i Tapirens højtelskede spontangærede øl, ja så bliver forventningerne høje.

Samtidig er skepsisen dog stor over for en øl, man normalt på cafeer i Berlin tilsætter en form for sirup, som de kalder for schuss på de kanter. Nu er schuss ikke noget, man kan opdrive i selv velassorterede ølbutikker i Danmark, så den måtte stå alene.

Øltypen ligger i forhold til andre tyske hvedeøl meget lavt på alkohol. Den her holder 2,7 procent.  Så det kan være, man på den måde kan kompensere for, at tysk hvedeøl alt andet lige er den øltype, der giver de værste tømmermænd i forhold til indtag og alkoholstyrke.

Farven er gulig / orange. Man dufter et bid. Smagen er overraskende forfriskende, men også sur. Der er aroma af grape eller citron. Der bliver trukket på mundvandet. Men man kan også smage hveden.

Den er ikke kompromisløs som favoritterne blandt de spontangærede.  Den er langt mere forfriskende.

Vi giver et firtal til dagens eksemplar. Vi har tidligere smagt forskellige Berliner Wiesse på Plan B , hvor F Jakob havde medbragt øl samt schuss fra Berlin. Det var en spøjs oplevelse, og absolut bedre end at få dem serveret i Berlin, hvor schussen ofte bliver overdoseret.

De gængse typer schuss i Berlin skulle være hindbær (Himbeersirup), citron (Zitronensirup) eller skovmærke (Waldmeistersirup). Der findes også den specielle Weisse Royal med likør eller boblevand. Mulighederne er utallige i Berlin, hvor drikken i perioder af det 19. århundrede var den mest populære i Berlin.

En lokal kuriøsitet i en metropol, der absolut bør prøves, når man besøger den fantastiske by.

Karakter (0-6): 4
Alc. 2,7%
Smagt fra flaske

4 thoughts on “Berliner Kindl Brauerei (Oetker Group), Berliner Kindl Weisse

  1. Hvor kan man købe den, hvis man ikke liiige kommer til Berlin foreløbig?
    Jeg er nemlig vild med denne øl og leder som besat efter et sted der vil sælge mig den 🙂

  2. Hej Mai,
    Jeg har personligt aldrig stødt på importeret Berliner Weisse i Danmark. Kolding Bryggerlaug har brygget et enkelt parti, men det kunne kun fås på øl-baren You Will Never Walk Alone i Kolding.
    Hvis det er den let syrlige smag, før siruppen er tilsat, du jagter, vil jeg anbefale mildere udgaver af rigtig spontangæret øl. Det fås få steder i Danmark, blandt andet Barley Wine i København i Strædet og Skjold Bourne på Store Torv i Århus. Det er efter Tapirens mening en drik for guder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s