Menabrea, Ambrata

Det krævede lidt overvindelse at bestille en øl på vinbaren Il Senso. Denne lille italienske perle i Gothersgade i København forsømmer ikke nogen lejlighed til at gøre opmærksom på, at stedets stolthed er udbudet af vin. Men sniger man sig om bagerst i menukortet,  finder man ud af, at der også er italiensk øl. Endda en verdensmester inden for sin genre.

Så vi bestilte ikke mindre end verdens bedste amber fra fad, menabrea ambrate. Menabrea ligger i Piemonte ligesom Barolo, så det er jo et område, hvor de forstår sig på gode drikke. Tapiren må blankt erkende, at amber eller classic-typen ikke er favoritten. Desuden er Tapiren belastet af visse fordomme om italiensk øl. Eller måske snarere forudintaget meninger efter en tur til Rom, hvor Ceres var det bedst repræsenterede ølmærke.

Denne verdensmester hverken ser ud eller dufter af meget. Smagen er relativt humlet med et godt skud malt. Der er eftersmag, men heller ikke mere end det.

Jeg vil heller drikke den her end en Ceres Classic, men vil helt sikkert heller bestille et glas fremragende rødvin på Il Senso næste gang.

Par og jeg er lidt skuffede og ender på et tre tal.

Karakter (0-6): 3

Alkoholprocent: 5
Smagt fra fad

2 thoughts on “Menabrea, Ambrata

 1. Jeg var selv så heldig at smage Il Sensos øl ved mit sidste besøg.
  Om vin eller øl smager godt, er op til en selv.
  Men efter at have læst ovenstående artikel med stavefejl, kan jeg ikke lade
  være med at kommentere på dette.
  Menabrea Ambrata fortjener ikke denne kritik på nogen måde!
  Smag den selv og vurdér om verdens bedste amber lager 2008
  fortjener denne kritik…

 2. Hej Peter,
  Det er altid godt med debat, også når læserne ikke er enige med redaktionen. Og godt du har haft en fin oplevelse på Il Senso. Smag og behag er meget forskellig, også når det gælder øl. Vi bestræber os på at give en dækkende og åbenhjertig beskrivelse af vores egen oplevelse. Vi ønsker ikke at lade os påvirke af et noget opreklameret postulat om at være verdens bedste amber. Denne øl er efter anmelderens mening ikke specielt fantastisk, men var til den udmærkede karakter 3.
  Allbeer hævder ikke, at vi er mediet for den ultimative sandhed eller at man kan være helt objektiv.
  Apropo fejl blev denne øl ikke kåret til verdens bedste amber lager i 2008 ved WBC, men fik guld ved tre tidligere lejligheder, senest i 2006. Der bliver uddelt rigtig mange guldmedaljer i løbet af et år i World Beer Championship.
  Et interessant citat fra deres kommunikation målrettet bryggerier: “You get more than one chance to win a medal, you get a consumer friendly beer review and unlike other competitions, we do the marketing legwork and help you get the word out to your potential customers”.

  De bedste hilsner,

  Allbeer redaktionen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s